MG MAZE – Συνδυάζοντας την κινητικότητα με το παιχνίδι

Η βρετανική μάρκα παρουσίασε ένα φουτουριστικό διθέσιο αυτοκίνητο

MG MAZE – Συνδυάζοντας την κινητικότητα με το παιχνίδι

Η βρετανική μάρκα παρουσίασε ένα φουτουριστικό διθέσιο αυτοκίνητο

Το στούντιο σχεδίασης της SAIC Motor – της κινέζικης μητρικής εταιρείας της MG – δημιούργησε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, που αποτελεί σπουδή πάνω στις αστικές μετακινήσεις του μέλλοντος. Το MG MAZE είναι ένα μικρό διθέσιο αυτοκίνητο, σχεδιασμένο για να κινείται ευέλικτα μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον των μεγαλουπόλεων.

Το σκεπτικό για τη δημιουργία του MG MAZE ήταν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις που επιβλήθηκαν την περασμένη διετία, λόγω της πανδημίας. Απευθυνόμενοι κυρίως στους νέους, οι σχεδιαστές του SAIC Design θέλησαν να στείλουν το μήνυμα «Get Out & Play». Προς αυτή την κατεύθυνση, το – προφανώς ηλεκτρικό – concept car συνδυάζει τους κόσμους της κινητικότητας και του gaming.

Δείτε το MG Cyberster, ένα ανοικτό ηλεκτρικό supercar

Στο εξωτερικό ξεχωρίζει το διάφανο… κέλυφος, το οποίο επιτρέπει οπτική… πρόσβαση σε διάφορα σημεία του αμαξώματος και των μηχανικών του μερών, αλλά κυρίως στην καμπίνα με τα δύο καθίσματα που παραπέμπουν σε καρέκλες gaming. Το γυάλινο κέλυφος παίζει και το ρόλο του ψηφιακού ταμπλό όταν είναι κατεβασμένο, ενώ η αλλαγή κατεύθυνσης δεν γίνεται μέσω τιμονιού αλλά από το smartphone του οδηγού!

«Με το MAZE θέλαμε να εξερευνήσουμε ποιο θα είναι το μέλλον των αυτοκινήτων. Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή δεν μπορεί να σταματήσει, οπότε στόχος μας ήταν ένα πρωτότυπο μοντέλο που ενώνει το ψηφιακό “βασίλειο” με τον πραγματικό κόσμο», δήλωσε ο Διευθυντής Σχεδίασης, Carl Gotham.

Η gaming πλευρά του MAZE αφορά την επιβράβευση των δύο επιβατών με… πόντους επιβράβευσης που λαμβάνουν όσο ανακαλύπτουν διάφορα σημεία της πόλης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!