Η τέχνη συναντά την καινοτομία στην BMW i5 Flow Nostokana

Αυτός ο φόρος τιμής στο BMW Art Car που δημιούργησε η Esther Mahlangu, εφαρμόζει τεχνολογία αλλαγής χρώματος δίνει μία νέα ερμηνεία στην έννοια της περίτεχνης διακόσμησης.

Η τέχνη συναντά την καινοτομία στην BMW i5 Flow Nostokana

Αυτός ο φόρος τιμής στο BMW Art Car που δημιούργησε η Esther Mahlangu, εφαρμόζει τεχνολογία αλλαγής χρώματος δίνει μία νέα ερμηνεία στην έννοια της περίτεχνης διακόσμησης.

H BMW παρουσίασε ένα πάντρεμα τέχνης και καινοτομίας στην εικαστική έκθεση Frieze LA με τη μορφή της BMW i5 Flow Nostokana. Το μοναδικό στο είδος του όχημα συνδυάζει την τεχνολογία αλλαγής χρώματος που έχει αναπτύξει η BMW με την καλλιτεχνική αφήγηση της Νοτιοαφρικανής καλλιτέχνιδας Esther Mahlangu.

Το καλλιτεχνικό δημιούργημα, με ηλεκτροφόρα τμήματα προσκολλημένης μεμβράνης, ενσωματώνει την τελευταία εξέλιξη στην τεχνολογία αλλαγής χρώματος για επιφάνειες οχημάτων σε συνεργασία με την E Ink. Το σύγχρονο έργο παραπέμπει στο BMW Art Car που σχεδίασε η Mahlangu το 1991, που βασίστηκε σε μια BMW 525i, και έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα και η πρώτη Αφρικανή καλλιτέχνιδα που ολοκλήρωσε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Τα χαρακτηριστικά χρώματα και τα γεωμετρικά μοτίβα της 88χρονης καλλιτέχνιδας είναι ιδανικά για να ζωντανέψουν την καινοτόμο τεχνολογία Flow στην BMW i5. Η ευελιξία των ηλεκτροφόρων χρωματικών αλλαγών μεταμορφώνει το αμιγώς ηλεκτρικό sedan σε δυναμικό έργο τέχνης. «Είναι συναρπαστικό για μένα να βλέπω πώς η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να επεκτείνει την τέχνη μου και να την καταστήσει προσιτή σε ένα εντελώς νέο κοινό», δηλώνει η Mahlangu.

Στην BMW i5 Flow Nostokana, η οποία πήρε το όνομά της από τον μεγαλύτερο γιο της Mahlangu, Όπως συμβαίνει με έναν ψηφιακό αναγνώστη (e-book reader), υπάρχουν πολλά εκατομμύρια μικροκάψουλες σε κάθε μεμβράνη E Ink. Η δομή και η διάταξη των χρωματικών σωματιδίων που περιέχουν μπορούν να αλλάξουν με την εφαρμογή ηλεκτρικής τάσης. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία των χαρακτηριστικών χρωμάτων και μοτίβων της τέχνης της Mahlangu σε συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθέσεις.

Οι κινούμενες εικόνες συνοδεύονται επίσης από έναν εξίσου εξαιρετικό ήχο, μία αποκλειστική σύνθεση του Renzo Vitale, Δημιουργικού Διευθυντή στον τομέα Ήχου του BMW Group, για την BMW i5 Flow Nostokana. Για να συνδυάσει το ηχητικό τοπίο της μάρκας BMW με αυτό της νοτιοαφρικανικής κουλτούρας Ndebele, ο Vitale χρησιμοποίησε αλληλουχίες από τη φωνή της Mahlangu, καθώς και τον ήχο των πινέλων ζωγραφικής.

Αυτά συνδυάστηκαν με ήχους οι οποίοι παράγονται από τα χρωματιστά μολύβια που χρησιμοποιούνται στο στούντιο σχεδίασης της BMW και το ακουστικό σήμα που ακούγεται κατά τον χειρισμό της οθόνης αφής της BMW i5. Έτσι δημιουργήθηκε μια ηχητική μίξη που ξεκινάει απαλά στην αρχή κάθε αλλαγής χρώματος και αυξάνεται σε ένταση καθώς εξελίσσεται το animation.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!