Επίδομα καυσίμων: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Από σήμερα, Τρίτη 26 Απριλίου είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις επιδόματος καυσίμων από τους δικαιούχους.

Επίδομα καυσίμων: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Από σήμερα, Τρίτη 26 Απριλίου είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις επιδόματος καυσίμων από τους δικαιούχους.

Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για επιδότηση καυσίμων η οποία ανάλογα με τις συνθήκες κυμαίνεται από 40 έως  55 ευρώ. Ο αριθμός των δικαιούχων, με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ, αγγίζει τα 3 εκατομμύρια, με τις αιτήσεις να γίνονται αρχικά με σειρά προτεραιότητας και ανάλογα με το λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται με τη χρήση των κωδικών TaxisNet, εκεί όπου ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας, όπως τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μετά από την υποβολή αιτήσεων θα αντλούνται αυτόματα στοιχεία για το όχημα, που αφορούν την ασφάλεια, τα τέλη κυκλοφορίας και τον οδηγό (εισόδημα κ.α.).

Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων στην ειδική εφαρμογή θα γίνονται αρχικά τμηματικά και ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους, ως εξής:

26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1

27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3

28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5,

29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7,

30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9.

Ωστόσο, από την 1η Μαΐου και μετά, γίνεται η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

Οι δικαιούχοι έχουν δύο τρόπους προκειμένου να λάβουν το ποσό της επιδότησης. Μέσω ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων, εξαργυρώνοντας το ποσό που έχει πιστωθεί στα πρατήρια καυσίμων. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν επιπλέον 5 ευρώ επιδότησης.

Εναλλακτικά, μπορούν να αιτηθούν το ποσό που τους αναλογεί να κατατεθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!