Σε λειτουργία τέθηκε το 1544, ο αριθμός ανάγκης για οδηγούς και πεζούς

Από σήμερα τέθηκε σε λειτουργία ο τηλεφωνικός αριθμός 1544, τον οποίον μπορούν να καλούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οδηγοί αλλά και πεζοί.

Σε λειτουργία τέθηκε το 1544, ο αριθμός ανάγκης για οδηγούς και πεζούς

Από σήμερα τέθηκε σε λειτουργία ο τηλεφωνικός αριθμός 1544, τον οποίον μπορούν να καλούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οδηγοί αλλά και πεζοί.

Στο τετραψήφιο τηλεφωνικό νούμερο 1544 θα μπορούν από σήμερα 15 Απριλίου 2022 να απευθύνονται οι πολίτες της Αττικής προκειμένου να επικοινωνούν με το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, καθ’ όλο το 24ώρο και όλες τις μέρες του χρόνου. Οι πολίτες μέσω του νέου τηλεφωνικού αριθμού θα μπορούν να αναφέρουν κάθε είδους πρόβλημα που σχετίζεται με το δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.

Μέσω του νέου αυτού αριθμού οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, όπως φθορές στο οδόστρωμα, προβλήματα με την φωτεινή σηματοδότηση, τις διαγραμμίσεις, τη σήμανση, τυχόν πτώση υλικών στο οδόστρωμα (π.χ. λάδια, φερτά υλικά, αντικείμενα), αλλά και οτιδήποτε μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τους.

Το κέντρο διαχείρισης της κυκλοφορίας θα μπορεί άμεσα, αφού ιεραρχήσει τις σχετικές πληροφορίες να προβαίνει στις κατάλληλες προληπτικές ενέργειες και δράσεις αποκατάστασης των προβλημάτων.

Να σημειωθεί για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών έχουν εγκατασταθεί  3.000 μικρές πινακίδες με τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1544 στους ιστούς των φωτεινών σηματοδοτών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής. Οι πινακίδες διαθέτουν κωδικό QR code για να μπορούν οι πεζοί με μια απλή κίνηση να συνδέονται στην ηλεκτρονική σελίδα της περιφέρειας Αττικής από το κινητό τους τηλέφωνο και να έχουν πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες που αφορούν στην ασφαλή μετακίνηση τους.

Στις πινακίδες έχει προβλεφθεί οι πληροφορίες να αναγράφονται και στην αγγλική γλώσσα, επιτρέποντας και στους επισκέπτες της Αττικής να ενημερώνονται για την ύπαρξη και τη λειτουργία μιας γραμμής. Επιπρόσθετα έχουν τοποθετηθεί 110 πινακίδες διαχείρισης κυκλοφορίας με τον αριθμό 1544 σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ οι φωτεινές πινακίδες (matrix) ενημερώνουν τους οδηγούς για την ενεργοποίηση του 1544.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!