Τα βαν της Περιφέρειας Αττικής αρχίζουν περιπολίες

Είναι εξοπλισμένα με πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων και πλήρη εξοπλισμό για πυρόσβεση ή απορρόφησης λιπαντικών από το οδόστρωμα

Τα βαν της Περιφέρειας Αττικής αρχίζουν περιπολίες

Είναι εξοπλισμένα με πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων και πλήρη εξοπλισμό για πυρόσβεση ή απορρόφησης λιπαντικών από το οδόστρωμα

Τρία βαν περιπολιών και άμεσης επέμβασης σε τροχαία συμβάντα, έθεσε στην κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισού η Περιφέρεια Αττικής. Τα βαν είναι αντίστοιχα με αυτά που διαθέτουν οι εταιρείες λειτουργίας και συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων.

Κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας των οχημάτων οδικής ασφάλειας τη Λ. Κηφισού, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης. Τα ειδικά βαν είναι στελεχωμένα με καταρτισμένο προσωπικό και είναι εξοπλισμένα με πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων, τεχνικά συστήματα φωτεινής και ηχητικής προειδοποίησης, ασύρματη επικοινωνία, GPS καθώς και πλήρη σειρά εργαλείων και υλικών πυρόσβεσης και απορρόφησης λιπαντικών από το οδόστρωμα. Τα οχήματα θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας το οποίο θα εποπτεύει και θα συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Νέα φανάρια: Τι αλλαγές έχουν

Επιπλέον θα βρίσκονται σε συνεργασία με τα συνεργεία αποκατάστασης βλαβών του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής Προκειμένου να εκτελούν με ασφάλεια το έργο τους, ενώ παράλληλα θα καταγράφουν οποιαδήποτε βλάβη ή επικινδυνότητα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους χρήστες του οδικού δικτύου και θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μένει ανοιχτή η λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

«Επενδύουμε σε καινοτόμες δράσεις, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στη βιώσιμη κινητικότητα και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Τα τρία Βαν εξυπηρέτησης των πολιτών στη Λεωφόρο Κηφισού θα μπορούν να παρέμβουν άμεσα όπου κριθεί αναγκαίο. Συγκεκριμένα θα μπορούν να διευκολύνουν οχήματα τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί λόγω έλλειψης καυσίμου, μπαταρίας, φθοράς ελαστικού κ.λπ., ώστε να μην παρεμποδίζεται επί μακρόν η κυκλοφορία και να μην προκαλούνται συμφορήσεις ή και ατυχήματα. Το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά για το συγκεκριμένο σημείο αρμοδιότητάς μας και θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία που παρουσιάζεται έντονος κυκλοφοριακός φόρτος. Θα συνεχίσουμε να θωρακίζουμε με συγκεκριμένες δράσεις και με όσα μέσα διαθέτουμε τη ζωή των πολιτών».

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Θ. Κατσιγιάννης, η Εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη και ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!