Η Hyundai δεν «σκοτώνει» τα πολυμορφικά για χάρη των SUV

Φουτουριστικό εξωτερικά, πολυτελές εσωτερικά το Staria που έχει χώρους για έως 11 άτομα

Η Hyundai δεν «σκοτώνει» τα πολυμορφικά για χάρη των SUV

Φουτουριστικό εξωτερικά, πολυτελές εσωτερικά το Staria που έχει χώρους για έως 11 άτομα

Τα πολυμορφικά (MPV) ήταν το πιο εύκολο… θύμα από την επέλαση των SUV, καθώς τα οχήματα ελεύθερου χρόνου προσφέρουν παραπλήσιους χώρους σε σαφώς πιο ενδιαφέρον αμάξωμα. Αρκετές μάχες αφαιρούν από τη γκάμα τους τα MPV, όχι όμως η Hyundai. Το Staria είναι η απόδειξη.

Παντρεύοντας premium και φουτουριστικά στοιχεία, έρχεται να κάνει τις μεταφορές ατόμων ιδιαίτερα άνετες και ενδιαφέρουσες. Διαθέσιμο σε εκδόσεις με χώρους από 2 έως 11 επιβάτες, το Staria απευθύνεται τόσο σε οικογένειες με αρκετά μέλη όσο και εταιρείες που το θέλουν για επαγγελματική χρήση. Η VIP έκδοση ονομάζεται Staria Premium και διαθέτει καμπίνα 7, 9 και 11 θέσεων.

Το STARIA αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Hyundai να ηγηθεί της μελλοντικής κινητικότητας ως πάροχος έξυπνων λύσεων κινητικότητας, υπό το όραμα της μάρκας «Progress for Humanity». Το STARIA είναι εξοπλισμένο με καινοτόμα χαρακτηριστικά που εστιάζουν στον οδηγό και φουτουριστικά σχεδιαστικά στοιχεία που προσφέρουν νέες εμπειρίες σε οδηγούς και επιβάτες κάνοντας τον χρόνο μετακίνησης πιο παραγωγικό και αξιόλογο.

Στην Ελλάδα το φθινόπωρο το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5

Για την εξωτερική σχεδίαση του Staria, στη Hyundai εμπνεύστηκαν από τα διαστημικά οχήματα. Η σιλουέτα του ορίζεται από μια ρευστή καμπύλη που διατρέχει από το εμπρός προς το πίσω μέρος, εμπνευσμένη από το φως του ορίζοντα της Γης κατά την ανατολή του ηλίου, όταν κάποιος το βλέπει από το διάστημα. Τα κατακόρυφα φωτιστικά σώματα είναι τοποθετημένα στα άκρα της μάσκας, ενώ στο πίσω μέρος ο προφυλακτήρας χαμηλώνει ώστε να διευκολύνει τους επιβάτες να φορτώνουν και να εκφορτώνουν εύκολα το φορτίο.

Η συνολική εμφάνιση του Staria βασίζεται σε μια “inside-out” προσέγγιση, μια νέα σχεδιαστική μεθοδολογία της μελλοντικής κινητικότητας που ξεκινά τη σχεδίαση από το εσωτερικό και την επεκτείνει στο εξωτερικό.

Στις πρώτες εικόνες αποκαλύπτεται η VIP έκδοση που θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες αγορές, το Staria Premium. Η μάσκα του Premium μοντέλου διαθέτει ένα μοναδικό μοτίβο πλέγματος και οι τροχοί 18 ιντσών περιλαμβάνουν μοτίβα και γραφικά που παραπέμπουν σε διαμάντια, δίνοντας έμφαση στην premium και μοντέρνα εμφάνιση του μοντέλου.

Εμπνευσμένο από το σαλόνι ενός κρουαζιερόπλοιου, το εσωτερικό αποπνέει πολυτελή αίσθηση και άνεση. Το cockpit εστιάζει στον οδηγό με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και κουμπιά αντί του συμβατικού επιλογέα ταχυτήτων. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορεί να περιστραφεί κατά 180 μοίρες, δίνοντας τη δυνατότητα στους  επιβάτες να κάθονται αντικριστά.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του STARIA θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!