Microcar για ΑμεΑ: Citroen Ami for All

Το Ami for All είναι το ηλεκτρικό μικροαυτοκίνητο που απευθύνεται σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Microcar για ΑμεΑ: Citroen Ami for All

Το Ami for All είναι το ηλεκτρικό μικροαυτοκίνητο που απευθύνεται σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Το Citroen Ami έκανε δημοφιλή στη χώρα μας μια κατηγορία που στην Ευρώπη τη γνώριζαν προ πολλού: τα microcars, ή μικροαυτοκίνητα. Το λιλιπούτειο αμιγώς ηλεκτρικό τετράκυκλο προορίζεται για χρήση στο κέντρο των πόλεων και μπορεί να οδηγηθεί ακόμη κι από την ηλικία των 16 ετών.

Η Citroen πήγε την ιδέα ένα βήμα παραπέρα και δημιούργησε μία ειδική έκδοση του Ami, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα που έχουν αναπηρία στα κάτω άκρα και μετακινούνται με αμαξίδιο.

Το Ami for All είναι καρπός συνεργασίας με την PIMAS, μία εταιρεία που ειδικεύεται στις μετατροπές οχημάτων για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) και προς το παρόν είναι ένα πρωτότυπο, το οποίο ωστόσο πολύ εύκολα μπορεί να μπει στην παραγωγή.

Οι τροποποιήσεις σε σχέση με το απλό Ami έχουν να κάνουν με την αυξημένη γωνία ανοίγματος της πόρτας, τη διευκόλυνση μετάβασης του οδηγού από το αμαξίδιο στο αυτοκίνητο και αντίστροφα, τον χειροκίνητο έλεγχο για την επιτάχυνση και το φρενάρισμα και δυνατότητα μεταφοράς του αμαξιδίου, είτε στη θέση του συνοδηγού, είτε σε ειδική σχάρα στο πίσω μέρος του Ami, εφόσον υπάρχει συνοδός στο όχημα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!