9 Ειδικά Διαμορφωμένα Οχήματα στην υπηρεσία αθλητών των ΑμεΑ

Η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 προσφέρει τα οχήματα για την μεταφορά των αθλητών ομαδικών αθλημάτων.

9 Ειδικά Διαμορφωμένα Οχήματα στην υπηρεσία αθλητών των ΑμεΑ

Η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 προσφέρει τα οχήματα για την μεταφορά των αθλητών ομαδικών αθλημάτων.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, έγινε ένα σημαντικό βήμα για τη στήριξη των αθλητών με Αναπηρία, με την απόφαση Ένταξης της Πράξης «Προμήθειας 9 Ειδικά Διαμορφωμένων Οχημάτων για τις ανάγκες των αθλητών ομαδικών αθλημάτων ΑμεΑ». Η χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 498.712,50 ευρώ  εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας».

Η απόφαση υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και εκπροσώπων , της Προέδρου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννας Καρυοφύλλη, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Σωματίων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) Χ. Καλούδη, του Αντιπρόεδρου της ΟΣΕΚΑ Αθ. Βίγλα, του Προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόση και υπηρεσιακών στελεχών.

Η ενέργεια, που περιλαμβάνει έξι mini bus για την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) και τρία ειδικά διαμορφωμένα οχήματα mini bus για την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, θα υλοποιηθεί από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Ο κύριος Πατούλης μετά την υπογραφή δήλωσε : «Η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία στηρίζει το παραολυμπιακό αθλητικό κίνημα και συμβάλλει στη δημιουργία υποδομών και στην εξασφάλιση μέσων μετακίνησης των αθλητών με αναπηρία»

Η Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννα Καρυοφύλλη, αναφερόμενη στη σημασία της πρωτοβουλίας ανέφερε : «Η ομοσπονδία μας θα έχει τρία Van εκ των οποίων τα δύο θα πάνε σε δύο συλλόγους που καλλιεργούν ομαδικά αθλήματα αθλητών με προβλήματα όρασης και ένα θα χρησιμοποιεί η ομοσπονδία μας για τις δικές της ανάγκες. Πραγματικά ένα μεγάλο “ευχαριστώ” γιατί ο κ. Περιφερειάρχης μας δίνει λύσεις και η Περιφέρεια Αττικής μας βοηθά σε όλες μας τις δράσεις.»

Ο Πρόεδρος ΟΣΕΚΑ, Χ. Καλούδης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τόνισε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους υλοποιώντας ό,τι έχουν ζητήσει κατά καιρούς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!