Το μοναδικό Μουσείο Αφής στην Ελλάδα

Θέλατε πάντα να αγγίξετε διάσημα γλυπτά και μακέτες ; Αυτή είναι η ευκαιρία να το κάνετε, γιατί στο Μουσείο Αφής απαγορεύεται να ΜΗΝ αγγίζετε.

Το μοναδικό Μουσείο Αφής στην Ελλάδα

Θέλατε πάντα να αγγίξετε διάσημα γλυπτά και μακέτες ; Αυτή είναι η ευκαιρία να το κάνετε, γιατί στο Μουσείο Αφής απαγορεύεται να ΜΗΝ αγγίζετε.

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μηδενικών Διακρίσεων και ανοίγει τις πύλες του Μουσείου Αφής, το Σάββατο 5 Μαρτίου. Η Ημέρα Μηδενικών Διακρίσεων, που γιορτάζεται παγκοσμίως την 1η Μαρτίου, είναι αφορμή για την έμπρακτη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω θέσπισης μέτρων που προάγουν τις ίσες ευκαιρίες προς όλους. Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος, ένας οργανισμός που δραστηριοποιείται από το 1946, έχει δημιουργήσει από το 1984 το μοναδικό Μουσείο Αφής στην Ελλάδα και ένα από το πέντε στον κόσμο.

Σε συνεργασία με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, πιστά αντίγραφα από διάσημα γλυπτά Ελληνικών και ξένων μουσείων, όπως ο Ερμής του Πραξιτέλη και η Αφροδίτη της Μήλου έχουν κατασκευαστεί σε φυσικό μέγεθος και δίνουν τη δυνατότητα σε επισκέπτες βλέποντες και μη, να τα αγγίξουν και για πρώτη φορά να νιώσουν κάθε λεπτομέρεια τους. Στο μουσείο υπάρχουν Και πολλά άλλα εκθέματα, μεταξύ των οποίων αγγεία αλλά και μακέτες του βράχου της Ακρόπολης, του Παρθενώνα και άλλων διάσημων αρχαιολογικών χώρων.

Το Μουσείο λειτουργεί μόνο τις καθημερινές, αλλά εκτάκτως το Σάββατο 5 Μαρτίου θα έχει ανοιχτές τις πύλες του για το ευρύ κοινό από τις 09:00 έως τις 15:00, με ενημερωτικές-εκπαιδευτικές δράσεις βιωματικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας που απευθύνεται σε επισκέπτες κάθε ηλικίας, ενώ μέσω των ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενημερώνει και ευαισθητοποιεί το κοινό σε σχέση με την τυφλότητα, καθώς και τη σπουδαιότητα της ισότιμης, ασφαλούς και δίχως διακρίσεις διαβίωσης για τους μη βλέποντες και τα άτομα με αναπηρία γενικότερα.

Τις ίδιες ώρες θα είναι σε λειτουργία και το πωλητήριο του Μουσείου Αφής, με μοναδικά προϊόντα και χειροποίητες δημιουργίες των τμημάτων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.

Το Μουσείο Αφής λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ενώ η χρήση μάσκας στους χώρους του Μουσείου είναι υποχρεωτική.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://www.tactualmuseum.gr ή το http://fte.org.gr/

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!