Κέντρο Εξέτασης Υποψήφιων Οδηγών με Κινητικά Προβλήματα στη Λάρισα

Τη δημιουργία του πρότεινε ο Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος

Κέντρο Εξέτασης Υποψήφιων Οδηγών με Κινητικά Προβλήματα στη Λάρισα

Τη δημιουργία του πρότεινε ο Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των διαδικασιών σε όλο το πλαίσιο έκδοσης ή αντικατάστασης των αδειών οδήγησης και των αδειών κυκλοφορίας, με σκοπό την επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των αιτήσεων από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών, απασχόλησε τη συνάντηση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές,  Μιχάλη Παπαδόπουλου, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι βουλευτές Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρότεινε τη δημιουργία κέντρου εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών με κινητικά προβλήματα στη Λάρισα, με δεδομένες τις σχετικές υποδομές που υπάρχουν ήδη στην πόλη. Η λειτουργία κέντρου στη Λάρισα, πέρα από τις ανάγκες της Θεσσαλίας θα μπορούσε να εξυπηρετεί τους πολίτες και από άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Μεταφορών ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την ανάγκη προμήθειας ηλεκτρονικών συστημάτων καταγραφής (καμερών) στο πλαίσιο της υλοποίησης του νέου νόμου για την εκπαίδευση και εξέταση των υποψήφιων οδηγών, καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής προσωπικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα σεμινάρια εκπαίδευσης για νέους εξεταστές που θα οργανώσει το Υπουργείο.

Επιπλέον, με απόφαση του κ. Παπαδόπουλου χαρακτηρίστηκε το σχέδιο του Δήμου Τυρνάβου ως Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Πρόκειται για τον πρώτο Δήμο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον οποίο εκδόθηκε η απόφαση με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου και αναμένεται να εγκριθούν και άλλα σχέδια Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων αναβάθμισης των συνθηκών αστικής κινητικότητας.