Ενιαίο σύστημα για τις κάρτες διέλευσης των ΑμεΑ από τα διόδια

Εξετάζεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να μειωθεί η ταλαιπωρία

Ενιαίο σύστημα για τις κάρτες διέλευσης των ΑμεΑ από τα διόδια

Εξετάζεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να μειωθεί η ταλαιπωρία

Την πρόθεσή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος για τις κάρτες διέλευσης των ατόμων με αναπηρία, εξέφρασε ο Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την ψηφιοποίηση υπηρεσιών όπως του διπλώματος οδήγησης και της άδειας κυκλοφορίας.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το Υπουργείο εξετάζει τη δυνατότητα όλες οι άδειες για δωρεάν διέλευση από τους σταθμούς διοδίων να περάσουν ψηφιακά μέσα σε έναν πομποδέκτη. «Τα Άτομα με Αναπηρία δικαιούνται σε αρκετούς αυτοκινητόδρομους να έχουν δωρεάν διέλευση. Αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι. Και γιατί ταλαιπωρούνται; Διότι για κάθε παραχώρηση θα πρέπει να δείχνουν διαφορετική άδεια, θα πρέπει να δείχνουν διαφορετικά χαρτιά. Οπότε θα θέλαμε να δούμε αν μπορούμε αυτό να το κάνουμε μέσα σε ένα πομποδέκτη, έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μην ταλαιπωρούνται. Νομίζω ότι αυτό είναι απλό», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια σύσκεψη παρουσιάστηκε και το car wallet, ένα… ψηφιακό πορτοφόλι στο κινητό, όπου κάθε οδηγός θα έχει δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας, πιστοποιητικό ΚΤΕΟ και άλλα έγραφα, στα πρότυπα του πιστοποιητικού εμβολιασμού για το Covid-19.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!