F1: Η FIA απέρριψε 3 από τις 4 νέες ομάδες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η FIA ενέκρινε μόνο την αίτηση συμμετοχής της Andretti Cadillac και απέρριψε αυτές των υπόλοιπων τριών ομάδων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

F1: Η FIA απέρριψε 3 από τις 4 νέες ομάδες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η FIA ενέκρινε μόνο την αίτηση συμμετοχής της Andretti Cadillac και απέρριψε αυτές των υπόλοιπων τριών ομάδων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Όταν η FIA ξεκίνησε τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την είσοδο νέων ομάδων στη Formula 1, έλαβε αιτήσεις από τέσσερις οργανισμούς: την αμερικανική Andretti Cadillac, τις βρετανικές ομάδες της Formula 2, Hitech και Rodin Carlin και την ασιατική LΚYSUNZ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο paddock της Suzuka, στα πλαίσια του GP Ιαπωνίας, η FIA ενέκρινε μόνο την αίτηση συμμετοχής της Andretti Cadillac, η οποία όμως θα πρέπει να δεχθεί και την έγκριση της Liberty Media, του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι η Andretti Cadillac έχει ξεπεράσει ένα σημαντικό εμπόδιο στην προσπάθειά της να εισέλθει στη Formula 1.

Οι υπόλοιπες ομάδες ενημερώθηκαν γραπτώς από τη FIA ότι η αίτησή τους δεν έγινε δεκτή. Για αυτό και προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι η LKYSUNZ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι είναι πρόθυμη να καταβάλει εις τριπλούν το ποσό που απαιτείται για κάθε πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στη Formula 1 ως «αποζημίωση» στις υφιστάμενες για τη μείωση του μεριδίου τους από τα εμπορικά δικαιώματα, συνπεώς 600 εκατομμύρια δολάρια (αντί για 200 εκατ. δολάρια).

Η LKYSUNZ, με επικεφαλής τον Benjamin Durand, αναφέρει ότι έχει την υποστήριξη αρκετών οργανισμών από χώρες όπως οι Ινδονησία, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Νιγηρία και Κένυα. Σκοπός της ομάδας είναι να έχει πολλές έδρες σε Ασία και Αφρική με και να λειτουργήσει ως πλατφόρμα που θα δώσει στις κοινότητες αυτών των ηπείρων την ευκαιρία να προσεγγίσουν την F1.

Σύμφωνα με τη LKYSUNZ, ο όμιλος αθλητικών επενδύσεων Legends Advocates με έδρα τη Φλόριντα των ΗΠΑ, είναι έτοιμος να επενδύσει έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια εάν η ομάδα καταφέρει να βρεθεί στη Formula 1, για την κατασκευή των υποδομών και την εξέλιξη του μονοθεσίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του γερμανικού Motorsport-Total όμως, έπειτα από την απόρριψη της αίστησης της LKYSUNZ, οι υπάλληλοί της κάνουν ήδη αιτήσεις εργασίας σε υφιστάμενες ομάδες της Formula 1. Για αυτό και η ανακοίνωση της ασιατικής ομάδας προκάλεσε έκπληξη στους κύκλους της F1.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έπειτα από την επίσημη απόρριψη της αιτήσεώς της, η LKYSUNZ κατέθεσε στη FIA καινούργια έγγραφα για να πείσει τη Διεθνή Ομοσπονδία να επανεξετάσει την υπόθεσή τους, με βάση αυτά. Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς οι προθεσμίες της FIA έχουν παρέλθει και η απόρριψη είναι τελική.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!