F1-GP Σιγκαπούρης: Απέφυγε οποιαδήποτε ποινή ο Max Verstappen

Οι αγωνοδίκες του GP Σιγκαπούρης διερεύνησαν τρία περιστατικά από τις κατατακτήριες δοκιμές στα οποία ενεπλάκη ο Max Verstappen, αλλά αποφάσισαν να μην τιμωρήσουν τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull.

F1-GP Σιγκαπούρης: Απέφυγε οποιαδήποτε ποινή ο Max Verstappen

Οι αγωνοδίκες του GP Σιγκαπούρης διερεύνησαν τρία περιστατικά από τις κατατακτήριες δοκιμές στα οποία ενεπλάκη ο Max Verstappen, αλλά αποφάσισαν να μην τιμωρήσουν τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull.

Το σοκ των κατατακτήριων δοκιμών του GP Σιγκαπούρης ήταν το γεγονός ότι αμφότεροι οι οδηγοί της, κυρίαρχης φέτος, Red Bull έμειναν εκτός του Q3, για πρώτη φορά από το GP Ρωσίας του 2018. Έπειτα από την πολύ κακή εμφάνιση της ομάδας, λόγω προβλημάτων με την ισορροπία του μονοθεσίου, ο Max Verstappen βρέθηκε υπό το μικροσκόπιο των αγωνοδικών για τρία ξεχωριστά περιστατικά στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Σιγκαπούρης.

Ο Ολλανδός Πρωταθλητής είχε εμποδίσει το Yuki Tsunoda σε ένα γρήγορο γύρο του Ιάπωνα στο Q2. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι η ευθύνη βαρύνει την ομάδα της Red Bull, που δεν προειδοποίησε τον οδηγό της νωρίτερα ότι πλησιάζει γρήγορο μονοθέσιο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ομάδα του Tsunoda, η AlphaTauri, η οποία ανήκει στη Red Bull, επέλεξε να μην στείλει εκπρόσωπό της ενώπιον των αγωνοδικών, όπως συμβαίνει συνήθως.

Συνεπώς, ο Verstappen δέχθηκε επίπληξη και η Red Bull πρόστιμο 5.000 ευρώ, ακριβώς όπως έγινε και σε παρόμοια περίπτωση με τον Logan Sargeant και της Williams, που εμπόδισε τον Lance Stroll στο Q1. Ο Verstappen είχε αντιμετωπίσει την κατηγορία ότι είχε καθυστερήσει τον Sargeant στο Q1, όταν είχαν βρεθεί πολλά μονοθέσια που κινούνταν πολύ αργά στο τελικό τμήμα της πίστας. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι ο Verstappen δεν έφταιγε σε αυτή την περίπτωση και δεν υπήρξε καμία περαιτέρω δράση.

Ο Verstappen είχε επίσης καθυστερήσει 14 δλ. τα μονοθέσια που τον ακολουθούσαν στην έξοδο του pit lane στο τέλος του Q1, για να εξασφαλίσει καθαρή πίστα μπροστά του, αλλά και λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή στην πίστα. Η Red Bull ισχυρίστηκε ότι η πράξη του Ολλανδού δεν επηρέασε αυτούς που τον ακολουθούσαν, καθώς έως την 5η στροφή είχαν αφήσει να αναπτυχθεί 12 δλ. διαφορά από τον Verstappen.

Αν και οι αγωνοδίκες παραδέχθηκαν ότι υπήρχε αρκετός χώρος για τους οδηγούς που ακολουθούσαν να προσπεράσουν τον Verstappen, προτιμάται για λόγους ασφαλείας να μην γίνεται κάτι τέτοιο στην έξοδο του pit lane. Θεώρησαν αναίτια την καθυστέρηση του Verstappen και τον επέπληξαν.

F1 - GP Σιγκαπούρης 2023, Προβλεπόμενη σειρά εκκίνησης

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!