F1-GP Βελγίου: Ποινή 5 θέσεων για τον Max Verstappen

O Max Verstappen θα εκτίσει ποινή 5 θέσεων στη σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής στο GP Βελγίου, λόγω χρήσης επιπλέον κιβωτίου ταχυτήτων κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

F1-GP Βελγίου: Ποινή 5 θέσεων για τον Max Verstappen

O Max Verstappen θα εκτίσει ποινή 5 θέσεων στη σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής στο GP Βελγίου, λόγω χρήσης επιπλέον κιβωτίου ταχυτήτων κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Ο Max Verstappen θα εκκινήσει το GP Βελγίου 5 θέσεις πίσω από εκεί που θα βρεθεί στις κατατακτήριες δοκιμές, καθώς η Red Bull ανακοίνωσε ότι επέλεξε να τοποθετήσει το 5ο φετινό κιβώτιο στο μονοθέσιο του Ολλανδού Πρωταθλητή.

Οι κανονισμοί επιτρέπουν τη χρήση τεσσάρων κιβωτίων ανά μονοθέσιο κατά τη διάρκεια της σεζόν χωρίς ποινή και σε αυτό τον αγώνα ο Verstappen θα ξεπεράσει αυτό το όριο. Ο Ολλανδός έχει παραπονεθεί σε αρκετούς αγώνες φέτος για το συγχρονισμό του κιβωτίου της RB19, αν και δεν είναι γνωστό αν αυτός είναι ο λόγος που η Red Bull έχει αποφασίσει να τοποθετήσει ήδη 5η φετινή μονάδα στο μονοθέσιό του.

Η επιλογή της Red Bull να λάβει την ποινή στην πίστα του Spa-Francorchamps είναι λογική, καθώς πρόκειται για μία πίστα όπου τα προσπεράσματα είναι πιο εύκολα από το συνηθισμένο. Πέρυσι, ο Verstappen είχε κερδίσει το GP Βελγίου έχοντας εκκινήσει τον αγώνα από τη 14η θέση.

Έως το 12ο γύρο (από τους 44 του αγώνα), ο Verstappen είχε τεθεί επικεφαλής και με το προβάδισμα που απολαμβάνει η Red Bull φέτος, παρότι ο Ολλανδός δεν θα εκκινήσει από την pole position για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, εξακολουθεί να αποτελεί το φαβορί για τη νίκη.

Ο Verstappen δήλωσε ενόψει του GP Βελγίου: «Νομίζω ότι έχουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο. Φυσικά, υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες που νομίζω ότι φέτος έφεραν πολύ περισσότερες αναβαθμίσεις από εμάς, γιατί εμείς δεν μπορούσαμε», λόγω της ποινής μείωσης κατά 10% του χρόνου εξέλιξης στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD από την υπέρβαση του budget cap το 2021 και το γεγονός ότι η Red Bull είχε ήδη το λιγότερο χρόνο εξέλιξης από οποιαδήποτε ομάδα, όντας επικεφαλής της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών.

Ο Ολλανδός συνέχισε: «Αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση του μονοθεσίου. Το Σάββατο μας ίσως δεν είναι ιδανικό, αλλά νομίζω ότι την Κυριακή μπορείτε να δείτε τις αναβαθμίσεις που φέραμε (στο GP Ουγγαρίας). Ήταν ένας καλός αγώνας για να δούμε ότι λειτουργούν».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!