F1: H Ferrari ορίζει επίσημα νέο αγωνιστικό διευθυντή

Η ομάδα της Ferrari στη Formula 1 όρισε επίσημα τον Diego Ioverno ως αγωνιστικό διευθυντή της, στη θέση του Laurent Mekies, ο οποίος έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησής του από το Maranello, θα αναλάβει την AlphaTauri.

F1: H Ferrari ορίζει επίσημα νέο αγωνιστικό διευθυντή

Η ομάδα της Ferrari στη Formula 1 όρισε επίσημα τον Diego Ioverno ως αγωνιστικό διευθυντή της, στη θέση του Laurent Mekies, ο οποίος έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησής του από το Maranello, θα αναλάβει την AlphaTauri.

H AlphaTauri είχε ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι ο 46χρονος Γάλλος Laurent Mekies θα αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής ομάδας στη Faenza από την 1η Ιανουαρίου 2024, αντικαθιστώντας τον Franz Tost. O (γεννημένος στην Ελβετία) Mekies ήταν αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari έως τον προηγούμενο αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1, το GP Ουγγαρίας.

Στο GP Βελγίου αυτού του Σαββατοκύριακου, o Mekies δεν θα βρίσκεται στο pit wall της Ferrari και η Scuderia ανακοίνωσε επίσημα ότι τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή θα αναλάβει ο Diego Ioverno, ο οποίος στους τελευταίους αγώνες είχε αναλάβει την επικοινωνία με τη FIA, που θα αποτελεί μέρος των καινούργιων του καθηκόντων.

Ο Ioverno προσχώρησε στη Ferrari το 2000 ως μάνατζερ λειτουργίας οχήματος, για να περάσει στη συνέχεια στο τμήμα συναρμολόγησης κιβωτίου. Το 2008 έγινε επικεφαλής του τμήματος συναρμολόγησης μονοθεσίου του Maranello και το 2010 επικεφαλής αγωνιστικών λειτουργιών. Το 2015 έγινε αγωνιστικός διευθυντής, παράλληλα με τα προηγούμενα καθήκοντά του, έως το 2018, που κάποια από αυτά ανέλαβε ο Βρετανός Jock Clear.

Στη θέση του στο τμήμα αγωνιστικών λειτουργιών, μία από τις αποστολές του Ioverno ήταν η βελτίωση της απόδοσης της Ferrari στα pit stop κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Ioverno, μαζί με τους συναδέλφους του στο ιταλικό pit wall, Matteo Togninalli (επικεφαλής μηχανολογίας πίστας) και Ravin Jain (επικεφαλής στρατηγικής αγώνα), θα αναφέρεται απευθείας στον επικεφαλής της Scuderia, Frederic Vasseur.

Όπως έχουμε αναφέρει, η Ferrari θα ενισχύσει το τεχνικό της τμήμα με την έλευση του Γάλλου Loic Serra από τη Mercedes, όπου κατείχε τη θέση του επικεφαλής απόδοσης. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένει πολύ καιρό για να τον καλωσορίσει στο Maranello, καθώς το συμβόλαιό του με τη Mercedes διαρκεί έως το 2025.

H ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ισχυρίζεται ότι μαζί με την άφιξη του Serra, η Ferrari σχεδιάζει να ενισχύσει το τεχνικό της τμήμα με άλλους 40 μηχανολόγους. Ο Vasseur δήλωσε: «Σήμερα, η μόνη μας προτεραιότητα είναι η εξέλιξη του μονοθεσίου. Η SF-23 αποτελεί κληρονομιά των τελευταίων 10 ετών. Μπορώ να δω ότι η νοοτροπία της ομάδας δεν μπορεί να αλλάξει μέσα σε έξι μήνες».

«Μια ομάδα της Formula 1 είναι σαν ένα μεγάλο πλοίο: η αλλαγή πορείας είναι αργή. Η επιτυχία είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς, όχι της ιστορίας. Το όνομα Ferrari δεν είναι αρκετό για να κερδίσεις. Αλλά κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως συμβαίνει με άλλες δύο ή τρεις ομάδες, έχουμε μεγάλους πόρους που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!