F1: Έξοδος από τη FIA του Γενικού Γραμματέα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

H Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ανακοίνωσε την αποχώρηση του Γενικού Γραμματέα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και εκτελεστικού διευθυντή της Formula 1, Peter Bayer.

F1: Έξοδος από τη FIA του Γενικού Γραμματέα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

H Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ανακοίνωσε την αποχώρηση του Γενικού Γραμματέα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και εκτελεστικού διευθυντή της Formula 1, Peter Bayer.

Η FIA ανακοίνωσε την αποχώρηση του Γενικού Γραμματέα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και εκτελεστικού διευθυντή της Formula 1, του Αυστριακού Peter Bayer, από τις τάξεις της. Η Βρετανίδα Shaila-Ann Rao, πρώην νομική σύμβουλος του Toto Wolff στην ομάδα της Mercedes, θα τον αντικαταστήσει στο μεσοδιάστημα, μέχρι να βρεθεί μόνιμος αντικαταστάτης.

O 51 ετών Peter Bayer διορίστηκε Γενικός Γραμματές στη FIA το 2017 και είχε χριστεί εκτελεστικός διευθυντής της Formula 1 (και του τμήματος μονοθεσίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας) μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. Η θέση αυτή τον καθιστούσε τον υψηλότερο λειτουργικό αξιωματούχο της FIA στα Grand Prix της Formula 1, όταν απουσίαζε ο πρόεδρος της FIA.

Ο Peter Bayer σπούδασε οικονομικά στο Innsbruck της Αυστρίας. Μεταξύ 2009 και 2012 ήταν Γενικός Γραμματέας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων. Στη συνέχεια ενεπλάκη σε διάφορα εγχειρήματα ιστιοπλοΐας στη Λοζάνη, συμπεριλαμβανομένου του America’s Cup. Ένα μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής σύστησε τον Bayer στον πρώην πρόεδρο της FIA, Jean Todt, o οποίος τον ενέταξε στη Διεθνή Ομοσπονδία το 2017.

Στην ανακοίνωση της FIA, αναφέρεται για τον Bayer: «Η FIA τον ευχαριστεί θερμά για τα επιτεύγματά του, που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού τα τελευταία πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα, έχει επιβλέψει, μαζί με ολόκληρο το αγωνιστικό τμήμα, την οικοδόμηση της πυραμίδας των μονοθέσιων από τα καρτ μέχρι την F1, τη δημιουργία του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid, καθώς και τη βελτίωση της ασφάλειας και της βιωσιμότητας σε όλους τους κλάδους. Η FIA του εύχεται τα καλύτερα για το μέλλον».

«Ο Peter Bayer θα αντικατασταθεί προσωρινά από την Shaila-Ann Rao, η οποία μόλις επέστρεψε στη FIA. Η Shaila-Ann Rao κατείχε προηγουμένως τη θέση του νομικού διευθυντή της FIA από τα μέσα του 2016 έως το τέλος του 2018, πριν περάσει τα τελευταία τριάμισι χρόνια στην ομάδα F1 της Mercedes, ως γενική σύμβουλος και στη συνέχεια ειδική σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου και διευθυντή της ομάδας, Toto Wolff».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!