F1: Το GP Αυστρίας θα συνεχίσει έως το 2027

Το GP Αυστρίας θα παραμείνει στο Πρωτάθλημα της Formula 1 έως το 2027, έπειτα από την υπογραφή τετραετούς επέκτασης του συμβολαίου του.

F1: Το GP Αυστρίας θα συνεχίσει έως το 2027

Το GP Αυστρίας θα παραμείνει στο Πρωτάθλημα της Formula 1 έως το 2027, έπειτα από την υπογραφή τετραετούς επέκτασης του συμβολαίου του.

Οι διοργανωτές του GP Αυστρίας υπέγραψαν τετραετή επέκταση του συμβολαίου τους με τη Formula 1, το οποίο προβλέπει ότι θα αποτελεί μέρος του Πρωταθλήματος έως το 2027. Το GP Αυστρίας επέστρεψε στο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 2014, έπειτα από απουσία 11 ετών, αφότου η Red Bull, με πρωτοβουλία του συνιδρυτή της, Dietrich Mateschitz, αγόρασε και αναβάθμισε τις εγκαταστάσεις της πίστας του Spielberg.

To GP Αυστρίας ήταν ένας από τους πολλούς αγώνες των οποίων το συμβόλαιο λήγει φέτος. Από τότε που επέστρεψε ο αγώνας στο Πρωτάθλημα, το Red Bull Ring έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός, με δεκάδες χιλιάδες Ολλανδούς οπαδούς του Max Verstappen να συρρέουν στη Στυρία.

Η πίστα έχει δεχθεί συνολικά 1,39 εκατομμύρια οπαδούς από την επιστροφή της στο Πρωτάθλημα, φιλοξενώντας 11 Grand Prix, συμπεριλαμβανομένων δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών στην αρχή της σεζόν 2020, η οποία καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω πανδημίας. Πέρυσι, ο sold out αγώνας υποδέχθηκε 303.000 θεατές.

Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της F1 Stefano Domenicali δήλωσε: «Το Grand Prix της Αυστρίας συνδυάζει το τέλειο μείγμα μιας απαιτητικής πίστας, αγώνων υψηλής ταχύτητας και ενός όμορφου χώρου για τους οπαδούς μας, για αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που θα επιστρέψουμε στο Red Bull Ring τουλάχιστον έως το 2027 με αυτή τη νέα συμφωνία».

«Καθώς γιορτάζουμε τον 10ο χρόνο από την επιστροφή μας στο Spielberg, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την ανανέωση, ειδικά τον διοργανωτή και τη Red Bull. Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στον Dietrich Mateschitz για την αγάπη, το πάθος και το όραμα που έφερε στη Formula 1, τα οποία εξασφάλισαν τη συνεχή επιτυχία της διοργάνωσης και τον τεράστιο ενθουσιασμό για το άθλημά μας στην Αυστρία και σε όλο τον κόσμο».

Ο διοργανωτής του αγώνα Erich Wolf πρόσθεσε: «Είμαστε υπερήφανοι για την ιδιαίτερη συνεργασία που έχουμε με τη Formula 1 και είμαστε απολύτως ευτυχείς που θα υποδεχτούμε την κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Red Bull Ring για άλλα τέσσερα χρόνια. Με την υπογραφή αυτής της επέκτασης του συμβολαίου, η Formula 1 έχει δεσμευτεί ισχυρά στην Αυστρία, τη Στυρία και την περιοχή Murtal».

F1 - GP Αυστρίας

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!