F1: Μεταγραφή της Ferrari από τη… Milan

H Ferrari ανακοίνωσε ότι ο Lorenzo Giorgetti, πρώην εμπορικός διευθυντής της Milan, θα αναλάβει διευθυντής εσόδων αγώνων και θα αναφέρεται στον CEO της ιταλικής μάρκας, Benedetto Vigna.

F1: Μεταγραφή της Ferrari από τη… Milan

H Ferrari ανακοίνωσε ότι ο Lorenzo Giorgetti, πρώην εμπορικός διευθυντής της Milan, θα αναλάβει διευθυντής εσόδων αγώνων και θα αναφέρεται στον CEO της ιταλικής μάρκας, Benedetto Vigna.

H Ferrari θα ενισχύσει τη σχέση της με τους χορηγούς της, προσλαμβάνοντας τον Lorenzo Giorgetti, έναν άνθρωπο που έχει μεγάλη εμπειρία στην εμπορική ανάπτυξη αθλητικών οργανισμών υψηλού κύρους, καθώς ήταν εμπορικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Milan. O Ιταλός διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις δραστηριότητες μάρκετινγκ και την εμπορική επανεκκίνηση του συλλόγου.

Πριν από αυτό, ήταν επικεφαλής της εμπορικής διαχείρισης του αθλητικού τμήματος του εκδοτικού ομίλου RCS Media Group για μια δεκαετία και σήμερα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Esports. Στη θέση του διευθυντή εσόδων αγώνων, η οποία δημιουργήθηκε τώρα από τη Ferrari, o Lorenzo Giorgetti θα αναλάβει την επικοινωνία με τους σπόνσορες της ιταλικής μάρκας σε όλες τις αγωνιστικές της δραστηριότητες.

Παρότι δεν αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, συμπεραίνουμε ότι αυτό περιλαμβάνει και την ομάδα της Formula 1. Πέρυσι, τα έσοδα της Ferrari που αφορούσαν σπόνσορες, εμπορικές δραστηριότητες και τη χρήση της επωνυμίας (συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από την ομάδα της F1), έφτασαν τα 479 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 11%.

O Giorgetti θα αναφέρεται στο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, o οποίος δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Lorenzo ως διευθυντής εσόδων αγώνων. Με την εμπειρία και την ηγεσία του, η Ferrari θα αναπτύξει περαιτέρω τις μακροπρόθεσμες συνεργασίες με τους χορηγούς μας σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του αναδυόμενου κόσμου των Esport, και με την παθιασμένη παγκόσμια κοινότητα των οπαδών μας».

Ο Lorenzo Giorgetti δήλωσε: «Είναι πραγματική τιμή να συμμετέχω στη Ferrari και το κάνω με αίσθηση ενθουσιασμού και ευθύνης. Ενθουσιασμό για τις μεγάλες ευκαιρίες που μπορούμε να αναπτύξουμε μαζί με τους αξιόλογους χορηγούς και τους οπαδούς μας. Και με μια βαθιά αίσθηση ευθύνης απέναντι στην ιστορία και την κληρονομιά της Ferrari, και σε όλο τον κόσμο για τον οποίο η Ferrari αποτελεί ένα τόσο μοναδικό πάθος».

Lorenzo Giorgetti

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!