F1: O Nyck de Vries αντιμετωπίζει μήνυση για δάνειο του 2018

Ο οδηγός της AlphaTauri, στη Formula 1, Nyck de Vries, αντιμετωπίζει μήνυση από έναν Ολλανδό μεγιστάνα ακινήτων για ένα δάνειο ύψους 250.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκε για να στηρίξει την καριέρα του στις μικρότερες κατηγορίες.

F1: O Nyck de Vries αντιμετωπίζει μήνυση για δάνειο του 2018

Ο οδηγός της AlphaTauri, στη Formula 1, Nyck de Vries, αντιμετωπίζει μήνυση από έναν Ολλανδό μεγιστάνα ακινήτων για ένα δάνειο ύψους 250.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκε για να στηρίξει την καριέρα του στις μικρότερες κατηγορίες.

Ο Nyck de Vries έχει εμπλακεί σε μια νομική διαμάχη έπειτα από το ντεμπούτο του στη Formula 1 με τη Williams στο Grand Prix Ιταλίας πέρυσι, όπου αντικατέστησε τον Alex Albon, διότι ο Ταϊλανδός έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης σκωληκοειδούς απόφυσης. Φέτος, ο 27χρονος Nyck de Vries θα αγωνιστεί με την ομάδα της AlphaTauri.

Ωστόσο, ο de Vries έχει δεχθεί μήνυση σε ολλανδικό δικαστήριο από τον Ολλανδό μεγιστάνα ακινήτων Jeroen Schothorst, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο οδηγός της AlphaTauri απέκρυψε πληροφορίες και αθέτησε συμφωνίες σχετικά με ένα δάνειο ύψους 250.000 ευρώ που είχε λάβει το 2018. Το δάνειο είχε παραχωρήσει η επενδυτική εταιρεία Investrand του Schothorst, για να εξασφαλίσει ο de Vries μια θέση στη Formula 2 με την ομάδα της Prema το 2018.

Η συμφωνία αυτή φέρεται να επιβάρυνε τον Ολλανδό οδηγό με τόκο 3% ετησίως, καθώς και με περικοπή των μελλοντικών εσόδων από τις δραστηριότητές του στη Formula 1. Αναφέρεται επίσης ότι το δάνειο θα διαγραφόταν αν ο de Vries δεν ήταν οδηγός της F1 το 2022. Ο de Vries πλήρωσε 190.000 ευρώ σε τόκους στον Schothorst, αλλά επειδή δεν είχε συμφωνία με την F1 για το 2022, θεώρησε ότι το δάνειο θα διαγραφόταν.

Ωστόσο, ο Schothorst ισχυρίστηκε στο δικαστήριο αυτή την εβδομάδα ότι ο de Vries δεν είχε παράσχει τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με τα κέρδη και τα συμβόλαιά του κατά τη διάρκεια του δανείου και τώρα ζητά τα στοιχεία αυτά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν τη συμφωνία του με την ομάδα της AlphaTauri.

Ο Schothorst αμφισβητεί επίσης τον ορισμό του ρόλου του de Vries ως δοκιμαστή και εφεδρικού οδηγού στη Mercedes πέρυσι, ο οποίος τον είδε να οδηγεί στις ελεύθερες δοκιμές αγωνιστικών τριημέρων τόσο για τη γερμανική ομάδα, όσο και για τις πελατειακές (στον τομέα των μονάδων ισχύος) Williams και Aston Martin.

O Jeroen Schothorst δήλωσε: «Επενδύσαμε στην καριέρα του de Vries σε μια κρίσιμη στιγμή και όταν κανείς άλλος δεν ήθελε πια να το κάνει. Τώρα έχουμε διαφορετικές απόψεις σχετικά με την ερμηνεία της συμφωνίας που συνάψαμε τότε μεταξύ μας. Τέτοια πράγματα συμβαίνουν και δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την προσφυγή στο δικαστήριο. Πραγματικά θα προτιμούσαμε να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι, ως φίλαθλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εύχομαι στον Nyck κάθε δυνατή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Η διαφωνία αφορά το αν de Vries αποτέλεσε όντως οδηγό της F1 το 2022, εφόσον αγωνίστηκε στη Monza. Αναφέρεται ότι ενώ η συμφωνία μεταξύ των δύο ανέφερε τη θέση του δοκιμαστή, δεν υπήρχε καμία αναφορά σε ρόλο εφεδρικού οδηγού. Ο de Vries ισχυρίζεται ότι ο ρόλος του εφεδρικού οδηγού δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτόν ενός οδηγού πλήρους απασχόλησης στη Formula 1 και ότι το χρέος του έχει εξοφληθεί. Σε περίπτωση που το δικαστήριο δεν συμμεριστεί την άποψή του, ο de Vries θα πρέπει να παραδώσει τις μισές από τις απολαβές που θα δεχθεί από την AlphaTauri στην Investrand.

Nyck de Vries

Ο De Vries αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι παρείχε στον Schothorst όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το συμβόλαιό του. Σύμφωνα με την De Telegraaf, ο δικηγόρος του de Vries, Jeroen Bedaux, κατέθεσε έγγραφο υπεράσπισης 33 σελίδων, στο οποίο αναφέρεται ότι ο de Vries είχε προτείνει να αποπληρώσει το δάνειο των 250.000 ευρώ -συν τους τόκους 190.000 ευρώ που έχει ήδη καταβάλει- αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον Schothorst.

«Όλα δείχνουν ότι η Investrand δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι ο de Vries έγινε οδηγός της Formula 1 το 2023 και όχι το τελευταίο έτος της συμφωνίας», δήλωσε ο Bedaux στο δικαστήριο. Ο Bedaux υποστήριξε επίσης ότι ένας άλλος παράγοντας που εμπλέκεται είναι ότι ο de Vries απέρριψε ευγενικά την πρόταση του Schothorst να γίνει μάνατζέρ του στην F1. Η απόφαση του δικαστηρίου του Άμστερνταμ αναμένεται στις 3 Φεβρουαρίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!