F1: Ο Mick Schumacher εφεδρικός οδηγός της Mercedes

Λίγες στιγμές αφότου η Ferrari ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας της με τον Mick Schumacher, η Mercedes ανακοίνωσε την προσχώρησή του στην ομάδα της ως εφεδρικός οδηγός.

F1: Ο Mick Schumacher εφεδρικός οδηγός της Mercedes

Λίγες στιγμές αφότου η Ferrari ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας της με τον Mick Schumacher, η Mercedes ανακοίνωσε την προσχώρησή του στην ομάδα της ως εφεδρικός οδηγός.

Μόλις λίγα λεπτά αφότου η Ακαδημία νεαρών οδηγών της Ferrari ανακοίνωσε ότι τερμάτισε τη συνεργασία της με τον Mick Schumacher, η Mercedes ακολούθησε επισημοποιώντας ο 23χρονος Γερμανός θα προσχωρήσει στην ομάδα της ως εφεδρικός οδηγός. O Schumacher, που έχασε τη θέση του στη Haas για το 2023 από τον Nico Hulkenberg, θα παραμείνει με αυτό τον τρόπο στο κύκλωμα της Formula 1, και μάλιστα σε μία κορυφαία ομάδα που έχει αποδείξει ότι υποστηρίζει τους εφεδρικούς οδηγούς της αν πιστεύει σε αυτούς, όπως έκανε με την περίπτωση του Nyck de Vries φέτος.

Ο Γερμανός ευελπιστεί να επιστρέψει σε αγωνιστικό cockpit της Formula 1 από το 2024 και η εμπειρία του με τη Mercedes ίσως αυξήσει τις πιθανότητες να το καταφέρει αυτό. Στην ανακοίνωση της Mercedes, αναφέρεται ότι ο Schumacher «θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συνεχή εξέλιξη της W14 (του 2023). Θα εργάζεται τακτικά στον προσομοιωτή του Brackley καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, έπειτα από μια δύσκολη σεζόν 2022. Αυτή η εργασία θα αξιοποιηθεί στην πίστα, καθώς ο Mick θα παρευρίσκεται επίσης σε όλα τα Grand Prix στο νέο του ρόλο, παράλληλα με την εκτέλεση καθηκόντων μάρκετινγκ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

«Ο 23χρονος έχει εντυπωσιάσει με την ωριμότητά του, τα τεχνικά του σχόλια και την εργασιακή του ηθική καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, όλα τα χαρακτηριστικά που εκτιμώνται ιδιαίτερα σε έναν οδηγό. Τώρα εντάσσεται στην ομάδα με την οποία αγωνίστηκε ο πατέρας του (7 φορές Πρωταθλητής της F1) Michael, μεταξύ 2010 και 2012». Με την εμπειρία του τα δύο προηγούμενα χρόνια στη Haas, ο Schumacher θα είναι έτοιμος να αντικαταστήσει κάποιον από τους οδηγούς της ομάδας, αν αυτό χρειαστεί.

O Mick Schumacher δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέλος της ομάδας της Mercedes ως εφεδρικός οδηγός της για το 2023 και δεσμεύομαι να τα δώσω όλα για να συμβάλω στην απόδοσή της, σε αυτό το πολύ ανταγωνιστικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Το εκλαμβάνω ως ένα νέο ξεκίνημα και είμαι απλά ενθουσιασμένος και ευγνώμων στον Toto (Wolff) και σε όλους τους εμπλεκόμενους που με εμπιστεύονται. Η F1 είναι ένας τόσο συναρπαστικός κόσμος και δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις, οπότε ανυπομονώ να απορροφήσω περισσότερες γνώσεις και να καταβάλω όλες μου τις προσπάθειες προς όφελος της ομάδας της Mercedes».

Ο Toto Wolff, επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, δήλωσε: «Ο Mick είναι ένας ταλαντούχος νέος οδηγός και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε στην ομάδα. Είναι σκληρά εργαζόμενος, έχει μια ήρεμη και μεθοδικήπροσέγγιση και εξακολουθεί να διψάει για μάθηση και βελτίωση ως οδηγός. Όλα αυτά είναι σημαντικά προσόντα και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μας βοηθήσει να εξελίξουμε την W14. Γνωρίζουμε επίσης ότι με δύο χρόνια εμπειρίας σε αγώνες της Formula 1 στο ενεργητικό του, θα είναι έτοιμος να μπει στο μονοθέσιο σε σύντομο χρονικό διάστημα για να αντικαταστήσει είτε τον Lewis (Hamilton) είτε τον George (Russell), αν προκύψει αυτή η ανάγκη».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!