F1: Λήξη της συνεργασίας Ferrari και Mick Schumacher

Όπως ήταν αναμενόμενο από το τέλος του καλοκαιριού, η Ακαδημία νεαρών οδηγών της Ferrari ανακοίνωσε επίσημα ότι τερμάτισε τη συνεργασία της με τον Mick Schumacher.

F1: Λήξη της συνεργασίας Ferrari και Mick Schumacher

Όπως ήταν αναμενόμενο από το τέλος του καλοκαιριού, η Ακαδημία νεαρών οδηγών της Ferrari ανακοίνωσε επίσημα ότι τερμάτισε τη συνεργασία της με τον Mick Schumacher.

Ήδη από το τέλος Αυγούστου είχε θεωρηθεί σχεδόν σίγουρο ότι η Ακαδημία νεαρών οδηγών της Ferrari θα λήξει τη συνεργασία της με τον 23χρονο Γερμανό Mick Schumacher, γιο του 7 φορές Πρωταθλητή (5 εκ των οποίων με τη Scuderia), Michael Schumacher και τώρα ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση.

Με την υποστήριξη της Ferrari (και τον προσωπικών του χορηγών), ο Mick Schumacher εξασφάλισε δύο σεζόν με την αμερικανική ομάδα της Haas, η οποία διατηρεί το τεχνικό της τμήμα στις εγκαταστάσεις του Maranello. H Haas δεν ήταν ανταγωνιστική το 2021, αλλά φέτος ξεκίνησε τη σεζόν πολύ δυνατά.

Ωστόσο, ο Schumacher δεν είχε καλή αρχή στη σεζόν, όταν το αμερικανικό μονοθέσιο ήταν πιο ανταγωνιστικό και είχε μερικά σφοδρά ατυχήματα που κόστισαν αδρά στην ομάδα, που έχει περιορισμένο προϋπολογισμό. Συνεπώς, η Haas αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Schumacher με τον έμπειρο συμπατριώτη του, Nico Hulkenberg για το 2023.

Αυτή τη στιγμή, ο πιθανότερος προορισμός του Mick Schumacher εκτιμάται ότι είναι η ομάδα της Mercedes, όπου θα εκτελεί χρέη εφεδρικού οδηγού, αν και αναφέρεται ότι και άλλες ομάδες (όπως η Alpine), ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες του νεαρού Γερμανού, ο οποίος θα προσπαθήσει να παραμείνει στο κύκλωμα της Formula 1, αναζητώντας επιστροφή στην αγωνιστική δράση από το 2024 και έπειτα.

Η ανακοίνωση της Ακαδημίας της Ferrari (FDA), ανέφερε: «Η Scuderia Ferrari και ο Mick Schumacher αποφάσισαν αμοιβαία να μην επεκτείνουν τη συνεργασία τους, που διήρκεσε τέσσερα χρόνια, με τον Mick να είναι μέλος της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari. Ο Mick εντάχθηκε στην οικογένεια της Ferrari μέσω του προγράμματος νέων οδηγών το 2019 και, ως οδηγός FDA, αγωνίστηκε στη Formula 2 για δύο σεζόν με την ομάδα Prema Racing».

«Κέρδισε τρεις αγώνες και εξασφάλισε τον τίτλο της Formula 2 για το 2020. Την επόμενη χρονιά, έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 με την ομάδα Haas. Αγωνίστηκε για την ομάδα για δύο χρόνια, ξεκινώντας σε 43 αγώνες και συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς, τερματίζοντας 6ος στο φετινό GP Αυστρίας και 8ος στο GP Μ. Βρετανίας. Επιπλέον, κάλυψε τον ρόλο του εφεδρικού οδηγού της Scuderia Ferrari για τη σεζόν του 2022 της Formula 1».

«Η Scuderia Ferrari ευχαριστεί τον Mick για αυτά τα τέσσερα χρόνια και τα πολλά χιλιόμετρα που διανύσαμε μαζί και του εύχεται ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Mick Schumacher

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!