F1: Έξι γόμες ελαστικών το 2023

Η Pirelli ανέφερε ότι θα επεκτείνει τη γκάμα ελαστικών για τη Formula 1 από 5 σε 6 γόμες το 2023.

F1: Έξι γόμες ελαστικών το 2023

Η Pirelli ανέφερε ότι θα επεκτείνει τη γκάμα ελαστικών για τη Formula 1 από 5 σε 6 γόμες το 2023.

Ευρύτερη γκάμα ελαστικών αναμένεται να παρέχει στις ομάδες από το 2023 η Pirelli, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1. Αντί για τις 5 γόμες ελαστικών που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, το 2023 αναμένεται να υπάρχουν 6 διαθέσιμες. Όπως έχουμε αναφέρει, η Pirelli θα προσπαθήσει με τα ελαστικά του 2023 να μειώσει τη διαφορά απόδοσης μεταξύ των δύο πιο σκληρών γομών, C1 και C2.

Για αυτό και στις ελεύθερες δοκιμές του GP ΗΠΑ στο Austin του Τέξας, η ιταλική εταιρεία δοκίμασε μία καινούργια γόμα C1, η οποία είναι πιο κοντά στη C2. Ωστόσο, αναμένεται να διατηρήσει και την πιο σκληρή φετινή C1, η οποία θα μετονομαστεί σε C0, για πιο απαιτητικές πίστες όσον αφορά τα πλευρικά φορτία στα οποία υπόκεινται τα ελαστικά, όπως το Silverstone, η Suzuka και το Losail.

Ο επικεφαλής μηχανολόγος της Pirelli για την F1, Simone Berra, δήλωσε: «Έχουμε μια νέα έκδοση της C1. Έτσι, η C1 δεν θα είναι πλέον η σημερινή C1. Θα είναι μια καινούργια γόμα, που θα πρέπει να παρέχει περισσότερη πρόσφυση σε σύγκριση με την παλιά. Αυτό δοκιμάστηκε στο Τέξας, η νέα C1, που παρέχει περισσότερη πρόσφυση. Η C1 θα γίνει για την επόμενη χρονιά C0. Έτσι, του χρόνου θα έχουμε έξι γόμες: C0, δηλαδή τη σημερινή C1, τη νέα C1 και στη συνέχεια οι υπόλοιπες που παραμένουν ακριβώς οι ίδιες γόμες σε συνδυασμό με τον καινούργιο σκελετό».

Η Pirelli θα ενισχύσει τα εμπρός ελαστικά το 2023 για να μειώσει την υποστροφή και παρότι είχε προγραμματιστεί πτώση της θερμοκρασίας προθέρμανσης στις ηλεκτρικές κουβέρτες από 70 σε 50 βαθμούς Κελσίου για 3 ώρες, αναμένεται να παραμείνει στους 70 βαθμούς, αλλά για δύο ώρες, ώστε να μην εξέρχονται οι οδηγοί από τα pits κατά τη διάρκεια των αγώνων με πολύ κρύα ελαστικά χωρίς πρόσφυση. Στην τελευταία ανακοίνωσή της, η FIA ανέφερε ότι θα καθυστερήσει έως τον Ιούλιο του 2023 την απόφαση όσον αφορά την κατάργηση θερμικών κουβερτών για το 2024.

F1 - GP Άμπου Ντάμπι 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!