F1: Που θα διεξαχθούν τα 6 σπριντ το 2023

Προέκυψαν οι πρώτες πληροφορίες για τα Grand Prix της Formula 1 τα οποία θα έχουν σπριντ το Σάββατο του αγωνιστικού τριημέρου την επόμενη σεζόν.

F1: Που θα διεξαχθούν τα 6 σπριντ το 2023

Προέκυψαν οι πρώτες πληροφορίες για τα Grand Prix της Formula 1 τα οποία θα έχουν σπριντ το Σάββατο του αγωνιστικού τριημέρου την επόμενη σεζόν.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Formula 1 που πραγματοποιήθηκε πριν από την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Άμπου Ντάμπι σήμερα, ήταν και οι αγώνες του Πρωταθλήματος του 2023 που θα διαθέτουν πρόγραμμα τριημέρου που θα περιλαμβάνει σπριντ 100 χλμ. το Σάββατο.

Όπως είναι ήδη γνωστό, 6 Grand Prix του επόμενου Πρωταθλήματος θα έχουν σπριντ, δηλαδή διπλάσιος αριθμός από ό,τι φέτος και πέρυσι. Για να είναι πιο επιτυχημένα τα σπριντ, η Formula 1 προσπάθησε να τα τοποθετήσει σε πίστες υψηλής ταχύτητας, για να ευνοούνται τα προσπεράσματα.

Το πρώτο σπριντ του 2023 θα πραγματοποιηθεί στο GP Αζερμπαϊτζάν, τον 5ο αγώνα της σεζόν. Τα υπόλοιπα θα διεξαχθούν στην Αυστρία (11ο Grand Prix της σεζόν), το Βέλγιο (14ος αγώνας), το Κατάρ (19ο GP), το Austin των ΗΠΑ (20ό GP) και τη Βραζιλία (22ο GP), η οποία θα φιλοξενήσει για 3η συνεχόμενη χρονιά σπριντ.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν αλλαγές, καθώς αναφέρεται ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή όλων των συμβολαίων, καθώς αυξάνουν το κόστος για τους διοργανωτές. Ειδικά αυτό του GP Κατάρ στο Losail αναφέρεται ότι παραμένει ακόμα ανοικτό.

F1 - Max Versatppen (Red Bull) & George Russell (Mercedes), GP Βραζιλίας 2022

Όπως έχουμε αναφέρει, εξετάζεται το ενδεχόμενο το σπριντ να αποκτήσει δική του διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών, που θα καθορίζει τη σειρά εκκίνησης για τον μίνι αγώνα 100 χλμ.

Αν η Formula 1 αποφασίσει να προχωρήσει στην εφαρμογή αυτής της ιδέας (κάτι που απαιτεί την ομόφωνη συναίνεση των ομάδων), το σπριντ δεν θα επηρεάζει τη σειρά εκκίνησης του αγώνα, που θα καθορίζεται από τις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!