F1: «Εμφύλιος» στην Alpine

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο οδηγών της Alpine στο σπριντ του Σάο Πάολο, κόστισαν πολύτιμες θέσεις στην ομάδα ενόψει της εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής.

F1: «Εμφύλιος» στην Alpine

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο οδηγών της Alpine στο σπριντ του Σάο Πάολο, κόστισαν πολύτιμες θέσεις στην ομάδα ενόψει της εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής.

Οι δύο συγκρούσεις που είχαν μεταξύ τους οι Fernando Alonso και Esteban Ocon στους πρώτους γύρους του σπριντ του GP Σάο Πάολο, προκάλεσαν ζημιές και στα δύο μονοθέσια της Alpine. Ως αποτέλεσμα, οι δύο οδηγοί της γαλλικής ομάδας βρέθηκαν στις πιο πίσω θέσεις, με τον Alonso να δέχεται ποινή 5 δλ. στο συνολικό του χρόνο για τη δεύτερη σύγκρουση, στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού.

Συνεπώς, οι δύο Alpine θα εκκινήσουν τον αγώνα της Κυριακής από την προτελευταία σειρά εκκίνησης, κάτι που σίγουρα δεν βοηθάει την προσπάθεια της γαλλικής ομάδας να εξασφαλίσει την 4η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, στη μάχη με τη McLaren.

O Alonso χαρακτήρισε ως «πραγματικά δυσάρεστο για την ομάδα αυτό που συνέβη. Ήμασταν σε καλή θέση, τώρα είμαστε πίσω με πολλή δουλειά να κάνουμε στον αγώνα. Οπότε θα είναι σημαντικό να δουλέψουμε μαζί αύριο για να ανακάμψουμε. Το έχουμε κάνει αυτό χίλιες φορές τα τελευταία δύο χρόνια».

«Προφανώς δεν είναι καθόλου ιδανικό όταν έχεις επαφή στον πρώτο γύρο του σπριντ, επειδή είναι πολύ σύντομος για να ανακάμψεις, χωρίς αυτοκίνητο ασφαλείας ή οτιδήποτε άλλο. Το θερικό είναι ότι ο ρυθμός ήταν πολύ καλός σήμερα, στην πραγματικότητα κοντά στους πρωτοπόρους, οπότε μπορέσαμε να ανακτήσουμε μερικές θέσεις. Αν έχουμε αυτό το ρυθμό στον αγώνα, μπορούμε ακόμα να πάρουμε βαθμούς».

Ο Alonso ήταν επικριτικός προς στον team-mate του, Esteban Ocon και δήλωσε ανακουφισμένος που σύντομα θα αποχωρήσει από την Alpine: «Απομένει ένας ακόμη αγώνας και μετά τελειώνει, επιτέλους. Ήμουν πολύ κοντά στον τοίχο στην Jeddah, κοντά στον τοίχο στη Βουδαπέστη, σήμερα στην τέταρτη στροφή και τώρα εδώ».

«Οπότε, όπως και να έχει, αυτά τα πράγματα είναι μερικές φορές πολύ ανταγωνιστικά μέσα σε μια ομάδα. Του συνέβη με τον Perez, με τον Verstappen εδώ, όταν ανακτούσε το γύρο που είχε πέσει πίσω. εαυτό του. Οπότε, είναι ένας ακόμα αγώνας». Βέβαια, βλέποντας τις μάχες του Lance Stroll με τον Sebastian Vettel, ο Alonso ενδέχεται να βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με τον team-mate του και στην Aston Martin.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Alpine, Otmar Szafnauer, δήλωσε ότι οι δύο οδηγοί απογοήτευσαν την ομάδα: «Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα του σπριντ, το οποίο μας έφερε σε χειρότερη θέση στην εκκίνηση για τον κύριο αγώνα. Βρισκόμαστε σε μια πολύ κοντινή και ανταγωνιστική μάχη για την τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, ένας στόχος για τον οποίο εργάζονται ακούραστα και προσπαθούν περισσότεροι από 1.000 υπάλληλοι».

«Ειλικρινά, τόσο ο Esteban όσο και ο Fernando πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά για να συμπληρώνουν τις φανταστικές προσπάθειες όλων στην ομάδα, αποφεύγοντας περιστατικά στην πίστα και θέτοντας σε κίνδυνο την απόδοση ολόκληρης της ομάδας. Αμφότεροι οι δύο οδηγοί απογοήτευσαν την ομάδα. Περιμένω περισσότερα από αυτούς στον αγώνα, όπου πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακτήσουμε μερικούς βαθμούς από το Σαββατοκύριακο για το Πρωτάθλημα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!