F1: Πιο αδύναμος τεχνικά ο Verstappen από τον Vettel

O πρώην επικεφαλής μηχανολογίας αγώνα της Red Bull, Guillaume Rocquelin, δήλωσε ότι ο Sebastian Vettel είναι ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός που έχει περάσει από την αυστριακή ομάδα, και όχι ο Max Verstappen.

F1: Πιο αδύναμος τεχνικά ο Verstappen από τον Vettel

O πρώην επικεφαλής μηχανολογίας αγώνα της Red Bull, Guillaume Rocquelin, δήλωσε ότι ο Sebastian Vettel είναι ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός που έχει περάσει από την αυστριακή ομάδα, και όχι ο Max Verstappen.

Ο Max Verstappen ήταν λιγότερο ολοκληρωμένος οδηγός από τον Sebastian Vettel όταν έφτασε στην F1, σύμφωνα με τον Γάλλο Guillaume Rocquelin, πρώην επικεφαλής μηχανολογίας αγώνα της Red Bull. Ο Rocquelin δήλωσε επίσης ότι ο Verstappen, ο οποίος πρόσφατα κατέκτησε τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του, καταρρίπτοντας και το ρεκόρ νικών μέσα σε μία σεζόν, δεν βρίσκεται στο ίδιο τεχνικό επίπεδο με άλλους οδηγούς που έχουν περάσει από τη Red Bull.

Ο Roquelin, ο οποίος προτίμησε φέτος ένα ρόλο βασιζόμενο στο εργοστάσιο, αποφεύγοντας τα ταξίδια σε κάθε Grand Prix, δήλωσε: «Νομίζω ότι ο Sebastian ήταν πιο ολοκληρωμένος οδηγός από τον Max όταν έφτασε σε εμάς. Σε επαγγελματικό επίπεδο, τεχνική, διαμεσολάβηση… εκπαιδεύτηκε στη ‘σχολή’ του (Michael) Schumacher, ο οποίος ήταν το είδωλό του».

«Έκανε πολλές ερωτήσεις, κρατούσε πολλές σημειώσεις. Όταν έφτασε σε εμάς, ήταν πολύ λεπτομερής. Δεν είναι τυχαίο ότι κέρδισε αρκετούς τίτλους. Ήταν πιο προετοιμασμένος τεχνικά, πνευματικά. Νομίζω ότι ο Max έχει ίσως περισσότερο φυσικό ταλέντο, σε αυτό βασίστηκε περισσότερο. Αλλά ο Sebastian ήταν ο πιο ολοκληρωμένος».

Ο Roscuelin, που διατέλεσε επί σειρά ετών μηχανολόγος αγώνα του Sebastian Vettel προσέθεσε: «Ο Max ήταν πάντα αφεντικό. Έχει τεράστια αυτοπεποίθηση, ξέρει τι θέλει και είναι πολύ άμεσος. Αλλά θα είμαι ειλικρινής, ο Max είναι αδύναμος τεχνικά σε σύγκριση με άλλους οδηγούς με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί. Νομίζω ότι έχει ακόμα πολλή πρόοδο να κάνει. Είναι ηγέτης με τη στάση του, τα αποτελέσματά του. Αλλά νομίζω ότι μπορεί να βελτιωθεί από τεχνικής άποψης και όσον αφορά την εξέλιξη του μονοθεσίου».

«Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι έχει χάσει κάπως αυτή την ‘απελπισμένη πείνα’ που είχε πέρυσι. Έχει ωριμάσει. Έχει αποκτήσει συνοχή. Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος του έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση και οδηγεί με διαφορετικό τρόπο. Δεν μπορούμε απαραίτητα να μιλήσουμε για ένα μόνο έναυσμα. Είναι κάτι προοδευτικό, υπήρξαν διάφορα στάδια».

«Ξεκίνησε στην F1 πολύ νέος, με μεγάλες φιλοδοξίες και ίσως όχι την ωριμότητα να τις συνοδεύει. Ξεκίνησε και αυτός με την Toro Rosso, η οποία ίσως έχει μικρότερο κύρος και εμπειρία. Στη συνέχεια άρχισαν τα στάδια εξέλιξης, όταν έφτασε στη Red Bull. Υπήρχε περισσότερη εμπιστοσύνη στην ομάδα, με ένα επιτυχημένο παρελθόν, βρισκόταν πιο κοντά στο στόχο του. Κέρδισε αμέσως έναν αγώνα μαζί μας, γεγονός που του επέτρεψε να κάνει ένα βήμα μπροστά. Σταδιακά, κέρδισε περισσότερους αγώνες και ανέπτυξε δεσμούς με τους μηχανικούς του».

Ο Rocquelin, συμφώνησε με τον Lewis Hamilton ότι είναι νωρίς να χριστεί η παρούσα περίοδος της F1 ‘εποχή Verstappen’: «Πάντα είχε ταλέντο. Το να πούμε ότι ξεκινάμε μια εποχή επειδή αρχίζει να κερδίζει τίτλους δεν είναι απαραίτητα σωστό. Ξεκίνησε όταν κέρδισε τον πρώτο του αγώνα μαζί μας. Έπειτα, υπάρχει και η ποιότητα του μονοθεσίου, ελπίζουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τίτλους. Είναι στο χέρι μας να φτιάξουμε ένα μονοθέσιο που να ανταποκρίνεται στο ταλέντο του».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!