F1: Ανακατατάξεις στη Red Bull

To τμήμα μηχανολογίας πίστας της Red Bull θα δεχθεί ανακατατάξεις, με τον Gianpiero Lambiase, μηχανολόγο αγώνα του Max Verstappen, να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Guillaume Rocquelin.

F1: Ανακατατάξεις στη Red Bull

To τμήμα μηχανολογίας πίστας της Red Bull θα δεχθεί ανακατατάξεις, με τον Gianpiero Lambiase, μηχανολόγο αγώνα του Max Verstappen, να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Guillaume Rocquelin.

Έπειτα από 15 σεζόν με την ομάδα της Red Bull, ο Guillaume Rocquelin (αριστερά στη φωτογραφία) επικεφαλής μηχανολογίας αγώνα, θα αποχωρήσει από αυτήν, και θα μεταφερθεί στο πρόγραμμα νεαρών οδηγών της εταιρείας ενεργειακών ποτών. Το Grand Prix Αυστραλίας είναι το τελευταίο του 47χρονου Γάλλου με την ομάδα της Red Bull. Τα καθήκοντα του Rocquelin θα αναλάβει ο Gianpiero Lambiase (δεξιά στη φωτογραφία), ο οποίος θα συνεχίσει παράλληλα να είναι μηχανολόγος αγώνα του Max Verstappen.

O Rocquelin έκανε το όνομά του στους αγώνες IndyCar με την ομάδα της Newman-Haas και μετέβη στην ομάδα Formula 1 της Red Bull, για να γίνει ο μηχανολόγος αγώνα του David Coulthard. Όταν το Sebastian Vettel αντικατέστησε το γηραιότερο Σκοτσέζο (το 2009), o Rocquelin (ή «Rocky», όπως τον αποκαλούσαν στην ομάδα) ήταν ο Νο. 1 μηχανολόγος του Γερμανού όταν κατέκτησε τους τέσσερις συνεχόμενους τίτλους του με τη Red Bull, μεταξύ 2010 και 2013.

Η αλλαγή αυτή σημαίνει ότι ο Lambiase θα αναλάβει περαιτέρω καθήκοντα, παράλληλα με τα ήδη υπάρχοντα. Ο Verstappen εξέφρασε μετά την κατάκτηση του περυσινού τίτλου το στενό δεσμό τον οποίο διατηρεί με τον γεννημένο στο Λονδίνο, αλλά με ιταλικές ρίζες μηχανολόγο, με τον οποίο χρειάζεται να ανταλλάξει ελάχιστα λόγια για να συνεννοηθεί.

Ο Verstappen δήλωσε μάλιστα ότι αν σταματήσει ο Lambiase, θα αποχωρήσει και ο ίδιος τους αγώνες. Πρόσφατα, ο Ολλανδός επέκτεινε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Red Bull έως το 2028 και ο αγωνιστικός της σύμβουλος, Helmut Marko, θέλει να εξασφαλίσει συνοχή για την ομάδα, διατηρώντας και τον διευθυντή Christian Horner για τα επόμενα πέντε χρόνια. Τα επιπλέον καθήκοντα του Lambiase δείχνουν την εμπιστοσύνη της ομάδας στις ικανότητές του και την επιθυμία της να τον διατηρήσει στους κόλπους της.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!