F1: Δεν είναι όλοι οι οδηγοί οπαδοί του σπριντ

Αρκετοί οδηγοί, συμπεριλαμβανομένων των Max Verstappen και Lando Norris, δεν είναι θετικοί προς τη μορφή τριημέρου με σπριντ, όπως θα είναι το GP Βραζιλίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

F1: Δεν είναι όλοι οι οδηγοί οπαδοί του σπριντ

Αρκετοί οδηγοί, συμπεριλαμβανομένων των Max Verstappen και Lando Norris, δεν είναι θετικοί προς τη μορφή τριημέρου με σπριντ, όπως θα είναι το GP Βραζιλίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο προτελευταίος αγώνας της φετινής σεζόν της Formula 1, το GP Βραζιλίας, θα έχει και σπριντ μήκους 100 χλμ. το Σάββατο, ωστόσο, δεν είναι όλοι οι οδηγοί οπαδοί αυτή της μορφής αγωνιστικού τριημέρου. Αυτό θα είναι το έκτο σπριντ στην ιστορία της Formula 1, η οποία έχει ανακοινώσει ότι το 2023 θα πραγματοποιηθούν 6 Grand Prix που θα περιλαμβάνουν σπριντ.

Ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του σπριντ είναι και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Max Verstappen: «Δεν μου αρέσει αυτή η μορφή Σαββατοκύριακου. Δεν με πειράζει που υπάρχει μόνο μία περίοδος ελεύθερων δοκιμών και μετά απευθείας μετάβαση στις κατατακτήριες δοκιμές, προσωπικά νομίζω ότι ίσως είναι ακόμα καλύτερο. Απλά δεν μου αρέσει που δεν υπάρχει συναίσθημα σε αυτό».

«Κάθε φορά που κάνω σπριντ, σκέφτομαι ‘μην πάθεις ζημιά, φρόντισε να μείνεις στην πρώτη τριάδα’. Για μένα, αυτός δεν είναι πραγματικά ένας αγώνας, επειδή πηγαίνεις στον κύριο αγώνα και ξέρεις ότι υπάρχουν ούτως ή άλλως πολύ περισσότεροι βαθμοί διαθέσιμοι, απλά ρισκάρεις λίγο περισσότερο εκεί».

«Κάνεις άλλη μια εκκίνηση, η οποία είναι συναρπαστική, αλλά στην πραγματικότητα μόνο όσοι είναι εκτός θέσης προχωρούν μπροστά, γιατί βάζεις ένα ελαστικό που διαρκεί μόνο ένα stint και δεν συμβαίνουν πολλά. Νομίζω ότι πρέπει να μείνουμε σε έναν αγώνα. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα με αυτό, γιατί νομίζω ότι είχαμε τόσους πολλούς συναρπαστικούς αγώνες, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσουμε το 1/3 της απόστασης του αγώνα».

«Όλοι είναι εξαιρετικά προσεκτικοί ούτως ή άλλως, γιατί αν παλεύεις για την 3η θέση και έχεις μια μικρή επαφή, πέφτεις πίσω και είσαι τελευταίος, γνωρίζοντας ότι ο αγώνας σου την Κυριακή θα είναι πολύ δύσκολος. Οπότε μάλλον δεν θα το ρισκάρεις. Και ένας αγώνας δεν θα πρέπει να έχει αυτό το νόημα».

Ο Lando Norris δήλωσε: «Μεγαλώνοντας, πάντα είχαμε μόνο τις κατατακτήριες δοκιμές και μετά τον αγώνα, αυτό ήξερα πάντα ότι είναι η Formula 1. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο, συμφωνώ με τον Max σε αυτό. Λατρεύω την αύξηση της πίεσης των κατατακτήριων δοκιμών και ενός αγώνα, όπου δεν μεσολαβεί τίποτα, αυτή είναι η δομή του. Μου αρέσει η Formula 1 όπως είναι. Ακριβώς επειδή μεγάλωσα παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε αυτήν. Μερικές φορές δεν μου αρέσουν οι αλλαγές, αλλά ταυτόχρονα δεν με πειράζει».

Από την πλευρά του, ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Lewis Hamilton δεν αντιτίθεται στη μορφή τριημέρου με σπριντ, αλλά δηλώνει: «Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ επιλεκτικοί όσον αφορά που θα διεξάγουμε τα σπριντ. Μπορείς να κοιτάξεις τη σεζόν και να δεις που γίνονται τα περισσότερα προσπεράσματα και μπορείς να βάλεις τους αγώνες σπριντ σε αυτά τα μέρη».

«Μου αρέσει η μορφή, γιατί είναι απλά διαφορετική. Είχαμε το ίδιο πρόγραμμα από Πέμπτη έως Κυριακή ένας Θεός ξέρει για πόσο καιρό. Το σπριντ δεν είναι πάντα το καλύτερο, αλλά δημιουργεί λίγο περισσότερες επιλογές. Αλλά μερικές φορές δεν υπάρχουν προσπεράσματα, οπότε ελπίζουμε ότι θα πρέπει να μάθουμε από τα σπριντ στα οποία συνέβη αυτό και να τους βάλουμε σε μέρη όπως η Βραζιλία, που όντως δημιουργούν πολλές ευκαιρίες. Ή σε μέρη όπως το Μπακού. Δεν είμαι εναντίον. Αρκεί να είναι επιλεκτικοί όσον αφορά που το τοποθετούν».

F1 - Lewis Hamilton (Mercedes), GP Μεξικού 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!