F1: Η Red Bull ήρθε σε συμφωνία αποδοχής παράβασης με τη FIA

Οι ομάδες των Red Bull και Aston Martin ήρθαν σε συμφωνία με τη FIA για παραβάσεις στο ανώτατο όριο εξόδων του 2023. Η επίσημη επιβεβαίωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

F1: Η Red Bull ήρθε σε συμφωνία αποδοχής παράβασης με τη FIA

Οι ομάδες των Red Bull και Aston Martin ήρθαν σε συμφωνία με τη FIA για παραβάσεις στο ανώτατο όριο εξόδων του 2023. Η επίσημη επιβεβαίωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Red Bull έχει καταλήξει σε συμφωνία αποδοχής παράβασης όσον αφορά το όριο εξόδων του 2021, η οποία στην ουσία επιβεβαιώνει ότι αναγνωρίζει την παράβαση και αποδέχεται όποιες κυρώσεις επιβάλει η FIA. Η Aston Martin έχει επίσης συμφωνήσει για την λιγότερο σοβαρή διαδικαστική παράβαση που διέπραξε, και οι λεπτομέρειες αυτής θα αποκαλυφθούν επίσης την Παρασκευή.

Η FIA θα εξηγήσει τους τομείς που είναι υπό αμφισβήτηση και για τις δύο ομάδες, καθώς και τις ποινές. Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, είχε εκτενείς συνομιλίες με τον πρόεδρο της FIA, Mohammed Ben Sulayem, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του GP ΗΠΑ, αν και τεχνικά, οι συζητήσεις αυτές δεν εμπίπτουν στην επίσημη διαδικασία.

Οι διαπραγματεύσεις τέθηκαν σε αναμονή μετά το θάνατο του συνιδρυτή της Red Bull Dietrich Mateschitz, αλλά ολοκληρώθηκαν αυτή την εβδομάδα. Η Red Bull κρίθηκε ένοχη τόσο για διαδικαστική παράβαση όσο και για μικρή υπέρβαση του ορίου, η οποία πιστεύεται ότι είναι της τάξης των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ομάδα θεωρείται ότι θα λάβει πρόστιμο και αγωνιστική ποινή.

Αναφέρεται ότι η τελευταία θα περιλαμβάνει μείωση των αεροδυναμικών δοκιμών για το 2023, κάποιοι έχουν αναφέρει της τάξεως του 25%. Ως Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών, η αυστριακή ομάδα θα έχει ήδη λιγότερο χρόνο μελέτης σε αεροδυναμική σήραγγα και χρήση CFD από οποιαδήποτε άλλη, σύμφωνα με τους κανονισμούς περιορισμού των αεροδυναμικών δοκιμών.

Για τη Red Bull, τα θέματα που συζητήθηκαν πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν τη σίτιση υπαλλήλων που δεν συμπεριλαμβάνονταν στο ανώτατο όριο, θέματα επιδομάτων ασθένειας και απολύσεων, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν τα ανταλλακτικά που είχαν απομείνει στο τέλος της σεζόν του 2021 και την κατανομή τους στο τμήμα κληρονομιάς, κάτι που άλλαξε τον περασμένο Ιούνιο, μετά την υποβολή των εγγράφων. Εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρχει και φορολογικό ζήτημα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Christian Horner ανέφερε ότι το θέμα των ανταλλακτικών, είχε επταψήφια επίδραση στην υποβολή της ομάδας, γεγονός που υποδηλώνει ότι ήταν πιθανώς ο μεγαλύτερος παράγοντας που οδήγησε τη Red Bull να βρεθεί πάνω από το όριο εξόδων. Αλλά τόνισε ότι η ομάδα δεν είχε οποιοδήποτε κέρδος απόδοσης από την υπέρβαση των του ορίου εξόδων.

Η Aston Martin κρίθηκε ένοχη για μια διαδικαστική παράβαση, η οποία εκτιμάται ότι σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο φορολογικό ζήτημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ερμηνεύτηκε διαφορετικά από την ομάδα και τη FIA. Η ποινή αναμένεται να είναι ένα πρόστιμο, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Williams, όταν υπέβαλε τα έγγραφά της μετά τη λήξη της προθεσμίας.

F1 - Sergio Perez (Red Bull), GP ΗΠΑ 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!