F1: Η Alpine θα διατηρήσει τον Oscar Piastri έως το τέλος του 2022

H McLaren εκτιμά ότι η Alpine θα διατηρήσει τον Oscar Piastri έως το τέλος της φετινής χρονιάς, παρότι εξέτασε το ενδεχόμενο να τον αποδεσμεύσει νωρίτερα.

F1: Η Alpine θα διατηρήσει τον Oscar Piastri έως το τέλος του 2022

H McLaren εκτιμά ότι η Alpine θα διατηρήσει τον Oscar Piastri έως το τέλος της φετινής χρονιάς, παρότι εξέτασε το ενδεχόμενο να τον αποδεσμεύσει νωρίτερα.

Ο 21 ετών Αυστραλός Oscar Piastri θα αγωνίζεται με τα χρώματα της McLaren το 2023, αντικαθιστώντας τον Daniel Ricciardo αφού η βρετανική ομάδα κέρδισε τη μάχη με την Alpine στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων της F1 όσον αφορά το μέλλον του περυσινού Πρωταθλητή της Formula 2. Έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης υπέρ της McLaren, η Alpine θα επανεξέταζε τη σχέση της με τον Piastri.

Ωστόσο, ο νεαρός Αυστραλός εξακολουθεί να εργάζεται στον προσομοιωτή της γαλλικής ομάδας και κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών Σαββατοκύριακων. Αυτό αφήνει τη McLaren να εκτιμά ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει τη συνεργασία της με τον Piastri πριν ολοκληρωθεί η σεζόν. Το ερώτημα είναι αν η Alpine θα είναι πρόθυμη να αποδεσμεύσει τον Αυστραλό για το τεστ δοκιμών νεαρών οδηγών μετά το τέλος της σεζόν, στην πίστα του Άμπου Ντάμπι.

Ο επικεφαλής της ομάδας της McLaren, Andreas Seidl, δήλωσε: «Στην πραγματικότητα, δεν νομίζω ότι αλλάζει πολλά. Εξακολουθούν να σχεδιάζουν να συνεχίσουν το πρόγραμμα με τον Oscar μέχρι το τέλος της σεζόν, από όσο καταλαβαίνω. Επομένως, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν νέα».

Αν η McLaren είχε τη δυνατότητα να ξεκινήσει φέτος τη συνεργασία της με τον Piastri, θα μπορούσε θεωρητικά να τον τοποθετήσει στο μονοθέσιό της σε δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών των Grand Prix που απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν. Ωστόσο, η McLaren ανακοίνωσε ότι ο Alex Palou θα οδηγήσει στο GP ΗΠΑ και ο Pato O’Ward στο GP Άμπου Ντάμπι.

Oscar Piastri

Η Alpine δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον νεαρό οδηγό που θα τοποθετήσει στο μονοθέσιό της σε FP1. O επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, Otmar Szafnauer, δήλωσε στη Suzuka ότι δεν είναι σίγουρος πως ο Piastri θα οδηγήσει για την Alpine σε FP1. Μία εναλλακτική λύση για τη γαλλική ομάδα είναι ο 19χρονος Jack Doohan, επίσης Αυστραλός, μέλος της ακαδημίας της Renault, ο οποίος αγωνίζεται στη Formula 2 φέτος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Zak Brown, απέδωσε τα εύσημα στον Andreas Seidl για την πρόσληψη του Oscar Piastri: «Ο Andreas είναι αυτός στον οποίο στηρίζομαι τελικά για να μας πει τι θέλει ως σύνθεση οδηγών. Σκεφτόμαστε πολύ παρόμοια, δεν μπορώ να σκεφτώ καμία απόφαση στην οποία δεν έχουμε συμφωνήσει και οι δύο, είτε πρόκειται για οδηγούς είτε για άλλα θέματα που σχετίζονται με την απόδοση».

«Ο Andreas ήταν αυτός που έφερε το θέμα προς τα εμπρός, που τον στρατολόγησε. Ο Andreas ήταν που είχε τη σχέση με τον Mark» Webber, μάνατζερ του Piastri. O Seidl ήταν επικεφαλής της ομάδας της Porsche στο WEC, όταν αγωνιζόταν ο 46χρονος σήμερα Webber με αυτήν (2014-2016), μετά την αποχώρησή του από τη Formula 1 στο τέλος του 2013.

Mark Webber, Andreas Seidl

Ο Brown συνέχισε λέγοντας: «Προφανώς, τον έχω δει να αγωνίζεται. Γνωρίζω το ιστορικό του, αλλά τα εύσημα πάνε στον Andreas που τον δέσμευσε. Ήταν (αρχικά) ο εφεδρικός μας οδηγός, κάτι που έκανε ο Andreas. Θέλω να πω, το βιογραφικό του μιλάει από μόνο του μέχρι σήμερα, και ήταν ο Andreas που έκανε την πρόταση, την οποία υποστήριξα πλήρως». 

Ο Lando Norris δήλωσε για την έλευση του Piastri στη McLaren: «Είμαι ενθουσιασμένος γιατί θα δουλέψω με έναν διαφορετικό οδηγό και για μένα αυτό είναι πάντα κάτι καλό. Είναι κάτι για το οποίο ανυπομονώ, μπορείς να μάθεις από κάποιον καινούργιο. Υπάρχουν πράγματα που θα μπορέσω να μάθω από αυτόν, έχει κάνει αρκετές μέρες στο μονοθέσιο της Alpine».

«Υποθέτω ότι θα είναι μια ελαφρώς διαφορετική κατάσταση, αλλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξει τόσο πολύ. Δεν είναι ότι όλα θα γίνουν από την αρχή και θα πρέπει να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Απλά δεν θα έχουμε τον Daniel, έναν οδηγό που είχε την εμπειρία συνεργασίας με την Alpine και τη Red Bull, μια ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα, αυτό είναι το μόνο κομμάτι που δεν θα έχουμε. Αλλά θα έχουμε κάποιον φρέσκο και αυτό πάντα αναζωογονεί λίγο όλη την ομάδα».

F1 - Lando Norris (McLaren), GP Γαλλίας 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!