F1 – GP Ιαπωνίας FP1: Ο Alonso ταχύτερος στο βρεγμένο

Ο Fernando Alonso σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ιαπωνίας, που διεξήχθη σε βρεγμένη πίστα.

F1 – GP Ιαπωνίας FP1: Ο Alonso ταχύτερος στο βρεγμένο

Ο Fernando Alonso σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ιαπωνίας, που διεξήχθη σε βρεγμένη πίστα.

Ο Fernando Alonso με το μονοθέσιο της Alpine πρόλαβε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο στο FP1 του GP Ιαπωνίας πριν αρχίσει να βρέχει ξανά στη Suzuka. O Alonso προηγήθηκε στο «1-2» των Ισπανών οδηγών της F1, καθώς οι δύο Ferrari τον ακολούθησαν στον πίνακα των χρόνων, με τον Carlos Sainz εμπρός από τον Charles Leclerc, ο οποίος έκανε ένα ταξίδι στην αμμοπαγίδα της Degner.

Οι Alpine φάνηκαν να βολεύονται στο βρεγμένο, καθώς ο Esteban Ocon σημείωσε τον 4ο χρόνο και το ίδιο φαίνεται ότι συνέβη και με την ομάδα της Haas, καθώς ο Kevin Magnussen βρέθηκε στην 5η θέση και ο Mick Schumacher στην 7η, με τον Max Verstappen μεταξύ τους.

Ο Ολλανδός Πρωταθλητής ήταν ο πρώτος οδηγός που κατευθύνθηκε στην πίστα με ένα σετ ενδιάμεσων ελαστικών (όλοι οι γύροι που είχαν προηγηθεί είχαν πραγματοποιηθεί με ελαστικά βροχής), 5 λεπτά μετά το μέσο της διαδικασίας.

Η πίστα βρισκόταν στις καλύτερες συνθήκες της για τα επόμενα 10 λεπτά, χρονικό διάστημα εντός του οποίου όλοι οι οδηγοί σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο τους με τα ενδιάμεσα ελαστικά.

F1 - Mick Schumacher (Haas), FP1 GP Ιαπωνίας 2022

Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Lanco Norris (McLaren), Valtteri Bottas (Alfa Romeo) και Sergio Perez με τη δεύτερη Red Bull. Ο Mick Schumacher είχε ένα ατύχημα στο τέλος της διαδικασίας στη στροφή Dunlop λόγω υδρολίσθησης. O Γερμανός προσέκρουσε με ορμή στις μπαριέρες με το εμπρός μέρος της Haas, καταστρέφοντας τις εμπρός αναρτήσεις.

F1 - Χρόνοι FP1 GP Ιαπωνίας 2022 (2)

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!