F1: Αναβολή της ανακοίνωσης περί budget cap

Αν και σήμερα περιμέναμε να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας των οικονομικών των ομάδων για να διαπιστωθεί αν συμμορφώθηκαν με το budget cap του 2021, η Διεθνής Ομοσπονδία ανέβαλε την ανακοίνωση.

F1: Αναβολή της ανακοίνωσης περί budget cap

Αν και σήμερα περιμέναμε να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας των οικονομικών των ομάδων για να διαπιστωθεί αν συμμορφώθηκαν με το budget cap του 2021, η Διεθνής Ομοσπονδία ανέβαλε την ανακοίνωση.

Η FIA ανέβαλε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας των οικονομικών των ομάδων για να διαπιστωθεί αν συμμορφώθηκαν με το budget cap του 2021 για τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά το GP Ιαπωνίας. Υπάρχουν υποψίες ότι η Red Bull έχει ξεπεράσει κατά μεγάλο ποσοστό -αν και όχι απαραίτητα πέραν του 5% που ορίζουν οι κανονισμοί ως μικρό παράπτωμα- και η Aston Martin για πολύ λίγο, παρότι δηλώνει έκπληκτη ότι αναφέρεται το όνομά της.

Κυκλοφόρησαν πολλές φήμες έως σήμερα (5/10), που ήταν προγραμματισμένη αρχικά η ανακοίνωση των ευρημάτων της FIA και υπάρχει πιθανότητα να έχουμε περαιτέρω αιχμηρές δηλώσεις από τους επικεφαλής των ομάδων επί του ζητήματος για δεύτερο συνεχόμενο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Η περαιτέρω καθυστέρηση δεν είχε καλή υποδοχή από τους πιο καχύποπτους.

Η ανακοίνωση της FIA αναφέρει: «Η FIA ενημερώνει ότι η ολοκλήρωση της ανάλυσης των οικονομικών υποβολών των ομάδων της Formula 1 για το 2021 και η επακόλουθη έκδοση των Πιστοποιητικών Συμμόρφωσης με τους οικονομικούς κανονισμούς δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου. Η ανάλυση των οικονομικών υποβολών είναι μια μακρά και πολύπλοκη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση των Πιστοποιητικών τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου».

«Οι Οικονομικοί Κανονισμοί συμφωνήθηκαν ομόφωνα από όλες τις ομάδες, οι οποίες συνεργάστηκαν με τη διοίκηση του FIA Cost Cap καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου έτους εφαρμογής. Όπως έχει ανακοινωθεί, υπήρξαν σημαντικές και ανυπόστατες εικασίες και υποθέσεις σε σχέση με αυτό το θέμα και η FIA επαναλαμβάνει ότι μέχρι να οριστικοποιηθεί, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες. Η FIA επαναλαμβάνει επίσης ότι οποιαδήποτε υπόνοια ότι το προσωπικό της FIA έχει αποκαλύψει ευαίσθητες πληροφορίες είναι εξίσου αβάσιμη».

Ο επικεφαλής της ομάδας της Haas, Günther Steiner, δήλωσε ότι μετά την έκδοση των Πιστοποιητικών Συμμόρφωσης, «πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα αποδυναμώνουμε τους κανονισμούς για να τους προσαρμόσουμε ή για να δημιουργήσουμε κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί ως παραθυράκι. Αλλά είμαι σίγουρος ότι η FIA θα το φροντίσει αυτό, γιατί είναι προς το συμφέρον όλων να μην υπάρχει κάτι τέτοιο».

FIA

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!