F1: Αμφίβολη η συμμετοχή του Isack Hadjar και στο GP Ισπανίας

Ο τραυματισμός στον καρπό κρατά τον Isack Hadjar εκτός αγωνιστικής δράσης στη Formula 1, με τον Laurent Mekies να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Γάλλος να απουσιάσει και από το επόμενο Grand Prix, που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη.

F1: Αμφίβολη η συμμετοχή του Isack Hadjar και στο GP Ισπανίας

Ο τραυματισμός στον καρπό κρατά τον Isack Hadjar εκτός αγωνιστικής δράσης στη Formula 1, με τον Laurent Mekies να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Γάλλος να απουσιάσει και από το επόμενο Grand Prix, που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη.

Ο Isack Hadjar παρακολουθεί τις εξελίξεις του Grand Prix Ιταλίας αυτού του Σαββατοκύριακου από το σπίτι του, καθώς δεν έχει αναρρώσει από το επιφανειακό κάταγμα στον αριστερό καρπό που υπέστη κατά τη διάρκεια προπόνησης με σάκο του μποξ στο θερινό διάλειμμα της Formula 1. Ο Γάλλος οδηγός της Red Bull έχει ήδη χάσει το GP Ολλανδίας και απουσιάζει και από τη Monza, όπου τη δεύτερη RB22 οδηγεί ο Liam Lawson.

Η Red Bull, τουλάχιστον προσωρινά, καλύπτει αποτελεσματικά την απουσία του, καθώς ο Νεοζηλανδός έχει δείχνει να προσαρμόζεται γρήγορα και να διαθέτει την ταχύτητα που απαιτεί η ομάδα. Η Red Bull θέλει να επαναφέρει τον Hadjar στο cockpit το συντομότερο δυνατό, αλλά η συμμετοχή του στο GP Ισπανίας, τον πρώτο αγώνα που θα φιλοξενήσει η ημιμόνιμη πίστα του Madring στη Μαδρίτη το επόμενο Σαββατοκύριακο, θεωρείται αμφίβολη.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull Racing, Laurent Mekies, δήλωσε στο Canal+: «Κοιτάξτε, ο Isack είναι καλά. Δεν μπορεί να οδηγήσει αυτή τη στιγμή, οπότε, προφανώς, δεν πρόκειται να σας πω ότι είναι χαρούμενος, γιατί δεν είναι. Όμως, η απόλυτη προτεραιότητα είναι η αποθεραπεία του. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πάρουμε ρίσκα με αυτό. Η σεζόν του μέχρι τώρα είναι φανταστική, είναι πολύ νέος, βελτιώνεται κάθε φορά που οδηγεί το μονοθέσιο, επομένως είναι σημαντικό να επιστρέψει όταν θα είναι 100% έτοιμος».

F1 Laurent Mekies (Red Bull) (1)

«Θα πάρουμε λοιπόν όσο χρόνο χρειάζεται, θα εμπιστευτούμε το ένστικτό του και τις οδηγίες των γιατρών και θα του δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα γελάμε με όλο αυτό. Η Μαδρίτη είναι σε λίγες ημέρες, επομένως είναι δύσκολο. Θα κάνουμε άλλη μία αξιολόγηση μαζί του, αλλά πιθανότατα είναι δύσκολο να σκεφτούμε τη Μαδρίτη».

«Όμως, αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και αξιολογούμε την κατάσταση με πιο ορθολογικό τρόπο μαζί. Για ακόμη μία φορά, η προτεραιότητα –και αυτό που θα καθορίσει την απόφασή μας– είναι να διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψει όντας 100% σε φόρμα και χωρίς κανέναν κίνδυνο για το μέλλον του».

Παρότι παραμένει εκτός δράσης, ο Hadjar είδε τη συγκομιδή βαθμών του για το 2026 να αυξάνεται, μετά την απόφαση του Διεθνούς Εφετείου της FIA για το GP Μονακό. Οι δύο ποινές 5 δλ. για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στο pit lane από τον Pierre Gasly επανήλθαν σε ισχύ, με αποτέλεσμα ο Hadjar να ανακτήσει το βάθρο που είχε πανηγυρίσει στο πριγκιπάτο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!