Τις τελευταίες εβδομάδες, η FIA συγκέντρωσε πολλές φορές τους εκπροσώπους των κατασκευαστών μονάδων ισχύος στο ίδιο τραπέζι, προσπαθώντας να τους κάνει να συνεργαστούν μεταξύ τους για το συμφέρον του αθλήματος, και να αποφευχθεί η κλιμάκωση πιθανών ενστάσεων που θα μπορούσαν να αμαυρώσουν την αρχή της νέας εποχής στη Formula 1 με τους πολύ διαφορετικούς τεχνικούς κανονισμούς.
Στο επίκεντρο φυσικά, βρίσκεται η διαμάχη για το ανώτατο όριο συμπίεσης 16:1 του μείγματος αέρα/καυσίμου στο θάλαμο καύσης των V6, με τη Mercedes να αναφέρεται ότι έχει βρει έναν έξυπνο τρόπο να αυξήσει τη συμπίεση στις υψηλές θερμοκρασίες λειτουργίες του κινητήρα της (με κέρδος έως και 15 ίππους) και τους υπόλοιπους κατασκευαστές να διαμαρτύρονται.
Μετά τις πρόσφατες συνατήσεις της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μονάδων Ισχύος (PUAC) φαινόταν ότι τα πράγματα κατευθύνονταν προς μια τροποποίηση του ισχύοντος κανονισμού, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff. Αυτό, ωστόσο, μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες επιλογές, μεταξύ των οποίων η τροποποίηση των συστημάτων ελέγχου και η μέτρηση της σχέσης συμπίεσης των κινητήρων σε υψηλές θερμοκρασίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού Auto Racer, οι κατασκευαστές μονάδων ισχύος βρίσκονται στα πρόθυρα να υπογράψουν σε συνάντησή τους την επόμενη εβδομάδα στο Μπαχρέιν νέους κανονισμούς όσον αφορά τον τρόπο ελέγχου της σχέσης συμπίεσης στο θάλαμο καύσης των κινητήρων, αποφεύγοντας να ξεκινήσει το φετινό Πρωτάθλημα με διαμαρτυρίες και ενστάσεις.
Αναφέρεται ότι θα υπάρξει ψηφοφορία για αυτή τη λύση, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση της διαμάχης για τη σχέση συμπίεσης. H FIA αναμένεται να τοποθετηθεί στο πλευρό των αντιπάλων της Mercedes. Άλλωστε, όπως δήλωσε πρόσφατα και ο διευθυντής του τμήματος μονοθεσίων της FIA, Νικόλας Τομπάζης, η Διεθνής Ομοσπονδία δεν θέλει να δει το Πρωτάθλημα να μετατρέπεται σε διαγωνισμό πιο έξυπνης ερμηνείας της διατύπωσης των κανονισμών. Αν και… πάντα αυτό δεν ήταν τα τελευταία 50 χρόνια;
Ο Toto Wolff δήλωσε εχθές: «Αν η FIA ψηφίσει υπέρ μιας αλλαγής στον κανονισμό για τους κινητήρες, θα πρέπει απλά να το δεχτούμε. Είναι αυτό που είναι. Προφανώς, σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν επιζήμιο για όλες τις ομάδες που χρησιμοποιούν κινητήρες Mercedes», καθώς η γερμανική εταιρεία δεν θα έχει χρόνο στη διάθεσή της να τροποποιήσει τις μονάδες της έως την 1η Μαρτίου που λήγει η προθεσμία για την ομολογκασιόν για την έγκριση των φετινών μονάδων ισχύος.
