Φέτος, η Racing Bulls θα χρησιμοποιεί το πλήρες όνομά της και όχι συντομεύσεις όπως RB και VCARB, ώστε να είναι σαφής η ταυτότητά της στη Formula 1 και να μη δημιουργεί συγχύσεις. Ο Yuki Tsunoda θα εισέλθει στην 5η σεζόν του με την ομάδα, και θα τον πλαισιώσει ο Γάλλος πρωτοεμφανιζόμενος οδηγός Isack Hadjar, 2ος πέρυσι στο Πρωτάθλημα της Formula 2.
Πέρυσι, η Racing Bulls ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν, αλλά κάποιες αναβαθμίσεις που δεν εκπλήρωσαν τις προσδοκίες έκαναν την ομάδα να χάσει χρόνο με την εξέλιξη του μονοθεσίου της πριν καταφέρει να ανακάμψει ξανά. Στο περυσινό GP Λας Βέγκας, το μονοθέσιο της Red Bull δέχθηκε την προσθήκη της πίσω ανάρτησης με την οποία η Red Bull αγωνίστηκε όλη τη χρονιά.
H Racing Bulls έχει προγραμματίσει μία ημέρα κινηματογράφησης με το καινούργιο της μονοθέσιο στην πίστα της Imola για τις 17 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν αποκαλύψει τα χρώματά της στην ενιαία παρουσίαση των χρωματισμών όλων των ομάδων που έχει διοργανώσει η Formula 1 στην O2 Arena του Λονδίνου για τον εορτασμό των 75 ετών του Πρωταθλήματος.
- Opel: “Bazaar Μεταχειρισμένων” αυτοκινήτων με 5 χρόνια εγγύηση
- Tο νέο crossover της smart που αποτελεί το ιδανικό κίνητρο για να κινείστε ηλεκτρικά
- Το Leapmotor T03 τώρα με νέα τιμή από 13.950 ευρώ
- Το νέο Ford Capri, τώρα διαθέσιμο κάτω από 32.000 ευρώ
- MG3 Hybrid+: 5 λόγοι που το έχρισαν “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2025” >>
Η Racing Bulls, όπως και πολλές άλλες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Red Bull, Mercedes, McLaren και Alpine αναμένεται να μην πραγματοποιήσουν παραδοσιακή παρουσίαση του μονοθεσίου, και θα αρκεστούν στην προαναφερθείσα ενιαία εκδήλωση, σε αντίθεση με τις Williams (14/2) και Ferrari (19/2), που θα παρουσιάσουν και μεγάλες μεταγραφές οδηγών (Carlos Sainz και Lewis Hamilton, αντίστοιχα).
Η Racing Bulls θα έχει τη δυνατότητα να διανύσει 200 χλμ. με ελαστικά επίδειξης (πιο αργά από τα αγωνιστικά) στην Imola, για να πραγματοποιήσει το αρχικό shakedown και να βεβαιωθεί ότι όλα τα συστήματα λειτουργούν σωστά, πριν από το τριήμερο τεστ προετοιμασίας όλων των ομάδων στο Μπαχρέιν στις 26-28 Φεβρουαρίου, όπου θα αποκαλυφθούν όσα μονοθέσια δεν θα έχουμε δει μέχρι τότε.
Αυτές τις ημέρες (21-23 Ιανουαρίου), η Racing Bulls διεξάγει δοκιμές στην Imola με το μονοθέσιο του 2023, την AlphaTauri AT04, την οποία οδήγησε εχθές ο Tsunoda, σήμερα ο Hadjar και αύριο θα αναλάβει ο 23χρονος Ιάπωνας Ayumu Iwasa, μέλος του προγράμματος νέων οδηγών της Red Bull.
Το τεστ θα είναι σημαντικό για τον Hadjar, ο οποίος χρειάζεται οποιαδήποτε ευκαιρία μπορεί να βρει για να προετοιμαστεί καλύτερα. Στην πίστα της Imola βρισκόταν και η Sauber με τη C42 του 2022, την οποία οδηγούσαν οι νέοι οδηγοί της, Nico Ηulkenberg και Gabriel Bortoleto.
Φέτος, το τεχνικό τμήμα της Racing Bulls μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της Red Bull στο Milton Keynes και θα χρησιμοποιεί την αεροδυναμική σήραγγα της μεγάλης ομάδας στο Bedford, και εγκατέλειψε τις προηγούμενες εγκαταστάσεις της στο Bicester. Η ομάδα διασφάλισε ότι δεν θα έχανε χρόνο εξέλιξης με τη μετακόμιση.
Η συνεργασία της Racing Bulls για την προμήθεια των επιτρεπτών εξαρτημάτων από τη Red Bull Technology αναμένεται να γίνει ακόμη πιο στενή. Η αγωνιστική βάση της Racing Bulls εξακολουθεί να βρίσκεται στη Faenza της Ιταλίας.