F1-GP Ισπανίας: Σειρά εκκίνησης, ελαστικά και στρατηγικές

Δείτε την τελική σειρά εκκίνησης του GP Ισπανίας, τα διαθέσιμα σετ ελαστικών που έχει κάθε οδηγός, καθώς και τις πιο πιθανές στρατηγικές που αναμένεται να δούμε στο 10ο γύρο της φετινής σεζόν της Formula 1, όπου ο Lando Norris εκκινεί από την pole position.

F1-GP Ισπανίας: Σειρά εκκίνησης, ελαστικά και στρατηγικές

Δείτε την τελική σειρά εκκίνησης του GP Ισπανίας, τα διαθέσιμα σετ ελαστικών που έχει κάθε οδηγός, καθώς και τις πιο πιθανές στρατηγικές που αναμένεται να δούμε στο 10ο γύρο της φετινής σεζόν της Formula 1, όπου ο Lando Norris εκκινεί από την pole position.

Από τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών, το Grand Prix Ισπανίας, 10ος γύρος της φετινής σεζόν της Formula 1 προμηνύεται ότι θα μας δώσει μία μάχη για επικράτηση μεταξύ των Lando Norris και Max Verstappen. Καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει η διαχείριση των ελαστικών από τα μονοθέσια της McLaren και της Red Bull σε μία πίστα που τα καταπονεί πάρα πολύ, τόσο από άποψη πλευρικών φορτίων, όσο και από άποψη φθοράς.

Έχοντας κατακτήσει τη δεύτερη pole position της καριέρας του στην F1, ο Norris είναι λογικό να στοχεύει στη νίκη. Ωστόσο, ο Verstappen δεν πρόκειται να του κάνει τη ζωή εύκολη. Τo δυνατό σημείο τόσο της McLaren όσο και της Red Bull δεν είναι η απόδοση στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά ο ρυθμός αγώνα. Ο Verstappen δήλωσε ότι η McLaren διαθέτει το καλύτερο μονοθέσιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο Norris θα κυριαρχήσει.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να μην είναι τόσο υψηλές στον ασφαλτοτάπητα, δεδομένης τη συννεφιάς που επικρατεί στην πίστα της Βαρκελώνης και αυτό θα ελαττώσει τη θερμική καταπόνηση των ελαστικών. Θα πρέπει να δούμε αν οι οδηγοί της Mercedes και της Ferrari μπορούν να παρεισφρήσουν στη μάχη των δύο πρώτων. Αν όχι, θα δούμε τέσσερα μονοθέσια να παλεύουν για το τρίτο σκαλί του βάθρου και αυτό μόνο συναρπαστικό μπορεί να είναι.

Με τα προσπεράσματα να μην είναι τόσο εύκολα, η εκκίνηση και οι πρώτες στροφές θα είναι κρίσιμες, καθώς η απόσταση μεταξύ pole position και πρώτης ζώνης πέδησης είναι από τις μεγαλύτερες της σεζόν, οπότε ενδέχεται εκεί να δούμε ανακατατάξεις και δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποια σύγκρουση στο πρώτο chicane, ιδίως στις πιο πίσω θέσεις, που τα μονοθέσια «στριμώχνονται».

F1 GP Ισπανίας 2024, Πιθανές στρατηγικές

Η προτιμώμενη στρατηγική που αναμένεται να δούμε, σύμφωνα με την Pirelli, είναι αυτή των δύο pit stop. Αυτή η επιλογή μπορεί να εκτελεστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: χρησιμοποιώντας μαλακή, μέση και μαλακή ξανά γόμα, με μέση-σκληρή-μέση, ή χρησιμοποιώντας και τις τρεις γόμες, δηλαδή μαλακή-σκληρή-μέση. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να δούμε και στρατηγική τριών pit stop (μαλακή-μέση-μαλακή-μαλακή).

Οι Norris, Verstappen και οι οδηγοί της Ferrari (και της Aston Martin) έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι των Mercedes και Piastri, έχοντας διαφυλάξει ένα φρέσκο σετ ελαστικών μαλακής γόμας για τον αγώνα, το οποίο ενδέχεται να του δώσει λίγα μέτρα προβάδισμα έως το πρώτο φρενάρισμα, λόγω των υψηλότερων επιπέδων πρόσφυσης που θα προσφέρει.

F1 GP Ισπανίας 2024, Διαθέσιμα σετ ελαστικών ανά οδηγό

Δεν αποκλείεται να δούμε κόντρα-στρατηγική από τον Sergio Perez, ο οποίος εκκινεί από την 11η θέση και ίσως επιλέξει πιο σκληρή γόμα για το πρώτο stint. Ενδιαφέρουσα μάχη αναμένεται να δούμε για τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογούμενης δεκάδας. Θα καταφέρουν οι Alpine να παραμείνουν στη δεκάδα; Τι θα καταφέρει να κάνει ο Fernando Alonso με τη δύστροπη Aston Martin;

Με τη Williams να έχει βρεθεί στην τελευταία σειρά εκκίνησης, η βρετανική ομάδα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να τοποθετήσει την 3η μπαταρία και ηλεκτρονικά ελέγχου στη μονάδα ισχύος του Alex Albon (επιπλέον δηλαδή όσων επιτρέπονται χωρίς ποινή κατά τη διάρκεια της σεζόν), ο οποίος θα εκκινήσει από το pit lane.

F1 GP Ισπανίας 2024, Οριστική σειρά εκκίνησης

F1 GP Ισπανίας 2024, Πρόσφυση τύπων ελαστικών στην εκκίνηση

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!