F1-GP Κίνας: Διαμαρτυρία της Aston Martin

H Aston Martin διαμαρτυρήθηκε για τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του GP Κίνας της Formula 1, καθώς επετράπη στον Carlos Sainz να συνεχίσει έπειτα από το ατύχημά του στο Q2, που προκάλεσε κόκκινη σημαία.

F1-GP Κίνας: Διαμαρτυρία της Aston Martin

H Aston Martin διαμαρτυρήθηκε για τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του GP Κίνας της Formula 1, καθώς επετράπη στον Carlos Sainz να συνεχίσει έπειτα από το ατύχημά του στο Q2, που προκάλεσε κόκκινη σημαία.

Η ομάδα της Aston Martin διαμαρτυρήθηκε στη FIA, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Κίνας, 5ου γύρου του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1. Στο δεύτερο σκέλος αυτών, ο Carlos Sainz με τη Ferrari είχε ένα ατύχημα στην τελευταία στροφή, προκαλώντας τη διακοπή της διαδικασίας με κόκκινη σημαία.

O Sainz είχε τη δυνατότητα να θέσει και πάλι σε λειτουργία τη μονάδα ισχύος της Ferrari του και να επιστρέψει στα pits για να συνεχίσει τις προσπάθειες, έπειτα από την αντικατάσταση του ρύγχους και της εμπρός αεροτομής στο μονοθέσιό του.

Ωστόσο, η Aston Martin, ισχυρίζεται ότι ο Sainz δεν έπρεπε να συνεχίσει, καθώς το άρθρο 39.6 των αγωνιστικών κανονισμών αναφέρει: «Οποιοσδήποτε οδηγός του οποίου το μονοθέσιο σταματήσει στην πίστα κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών δεν θα επιτρέπεται να λάβει περαιτέρω μέρος στην εν λόγω διαδικασία».

Εντούτοις, το συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται ότι έχει συζητηθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις της Αγωνιστικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της F1 και υποτίθεται πως έχει διευκρινιστεί ότι αφορά μονοθέσια που δεν έχουν καταφέρει να επιστρέψουν στα pits με την ισχύ του κινητήρα τους, και έχουν μεταφερθεί εκεί με φορτηγό.

Αυτό δε συνέβη στην περίπτωση του Sainz, ο οποίος πιθανότατα χρησιμοποιώντας τον ηλεκτροκινητήρα MGU-K (που είναι συνδεδεμένος στο στροφαλοφόρο του V6), έθεσε σε λειτουργία τη μονάδα ισχύος της Ferrari και επέστρεψε στα pits.

H Aston Martin έκανε τη διαμαρτυρία διότι αν δεν είχε επιτραπεί στον Sainz η περαιτέρω συμμετοχή στο Q2, o Lance Stroll, που κατέληξε στην 11η θέση, θα μπορούσε να είχε προκριθεί στο τελικό σκέλος και να διεκδικήσει μία καλύτερη θέση εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Nico Hulkenberg, ο Γερμανός οδηγός της Haas που κλήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον των αγωνοδικών μετά τις κατατακτήριες δοκιμές επειδή προσπέρασε άλλα μονοθέσια στο pit lane στην αρχή του Q1, δέχθηκε μόνο μία επίπληξη και κατά συνέπεια εξασφάλισε την 9η θέση στη σειρά εκκίνησης του αυριανού αγώνα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!