F1: Αποχώρησε από τη McLaren ο David Sanchez

Ο Γάλλος τεχνικός David Sanchez, o οποίος τον Ιανουάριο προσχώρησε στη McLaren, ερχόμενος από τη Ferrari, αποχωρεί από τη βρετανική ομάδα, μόλις τρεις μήνες έπειτα από την άφιξή του στο Woking.

F1: Αποχώρησε από τη McLaren ο David Sanchez

Ο Γάλλος τεχνικός David Sanchez, o οποίος τον Ιανουάριο προσχώρησε στη McLaren, ερχόμενος από τη Ferrari, αποχωρεί από τη βρετανική ομάδα, μόλις τρεις μήνες έπειτα από την άφιξή του στο Woking.

Η McLaren αναγκάστηκε νια αναδιαρθρώσει το τεχνικό της τμήμα, καθώς ο David Sanchez, ο Γάλλος τεχνικός ο οποίος ήρθε από τη Ferrari στις αρχές Ιανουαρίου, έφυγε από την ομάδα, έπειτα από μόλις τρεις μήνες. Ο Sanchez ήταν ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη που προσέλαβε η McLaren για να ενισχύσει το τεχνικό της τμήμα, μαζί με το Rob Marshall από τη Red Bull.

O Sanchez είχε αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή concept και απόδοσης οχήματος, αλλά σύντομα έγινε σαφές ότι τα καθήκοντά του δεν ήταν αυτά που είχαν συζητηθεί στη διαμόρφωση της συμφωνίας. Συνεπώς, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία τους, και ο επικεφαλής της ομάδας της McLaren, Andrea Stella, θα αναλάβει τα καθήκοντα του Sanchez προσωρινά, καθώς η ομάδα θα ψάχνει για μόνιμο αντικαταστάτη.

Ο Stella δήλωσε: «Μετά από προσεκτικές συζητήσεις μεταξύ του David Sanchez και της ηγεσίας της ομάδας, ελήφθη η κοινή απόφαση o David να αποχωρήσει από την ομάδα. Μετά από τον κοινό μας προβληματισμό, κατέστη προφανές ότι ο ρόλος, οι ευθύνες και οι φιλοδοξίες που συνδέονται με τη θέση του David δεν ευθυγραμμίζονταν με τις αρχικές μας προσδοκίες όταν συμφώνησε να έρθει μαζί μας τον Φεβρουάριο του 2023».

«Αναγνωρίζοντας αυτή την αναντιστοιχία, τόσο ο David, όσο και εγώ, συμφωνήσαμε ότι θα ήταν καλύτερο να χωρίσουν οι δρόμοι μας τώρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ακολουθήσει άλλες ευκαιρίες που θα αξιοποιήσουν καλύτερα την πλήρη κλίμακα και το εύρος των αξιόλογων δεξιοτήτων του. Εκτιμούμε σε μεγάλο βαθμό και με ευγνωμοσύνη τη συμβολή του David κατά τη διάρκεια του σχετικά σύντομου χρόνου του μαζί μας και του ευχόμαστε τα καλύτερα στις μελλοντικές του προσπάθειες».

Η αποχώρηση του Sanchez οδήγησε και σε άλλες αλλαγές, με το Rob Marshall να αναλαμβάνει το ρόλο του επικεφαλής σχεδιαστή. Ο Neil Houldley αναλαμβάνει τα ηνία από το Marshall ως τεχνικός διευθυντής μηχανολογίας, ενώ ο Κύπριος Πίτερ Προδρόμου παραμένει στη θέση του ως τεχνικός διευθυντής αεροδυναμικής.

O Sanchez είχε ξεκινήσει την καριέρα του στην F1 ως αεροδυναμιστής στη Renault το 2006, για να περάσει στη McLaren το 2007, στην οποία παρέμεινε έως το 2012. Εκείνη τη χρονιά μετέβη στη Ferrari, από την οποία αποχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!