F1: Ο Fernando Alonso πιέζει τη Red Bull για απαντήσεις

Ο Fernando Alonso πιέζει τη Red Bull, προσπαθώντας να μάθει αν έχει πιθανότητες να αγωνιστεί με τα χρώματά της στη Formula 1 το 2025, ενώ πρώτη επιλογή της Mercedes είναι ο Max Verstappen.

F1: Ο Fernando Alonso πιέζει τη Red Bull για απαντήσεις

Ο Fernando Alonso πιέζει τη Red Bull, προσπαθώντας να μάθει αν έχει πιθανότητες να αγωνιστεί με τα χρώματά της στη Formula 1 το 2025, ενώ πρώτη επιλογή της Mercedes είναι ο Max Verstappen.

Η μεταγραφή του Lewis Hamilton στη Ferrari το 2025, έχει ανοίξει διάπλατα τη μεταγραφική αγορά της Formula 1. Το συμβόλαιο αρκετών οδηγών λήγει στο τέλος του 2024 και μεταξύ αυτών είναι και του Sergio Perez με τη Red Bull, όπως και του Fernando Alonso με την Aston Martin. Φαίνεται ότι ο Fernando Alonso θέλει να μάθει αν έχει ελπίδες να βρεθεί στην ομάδα της Red Bull.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Race, η φήμη που κυκλοφορεί στα paddock της F1 είναι ότι ο Alonso πιέζει τη Red Bull για απαντήσεις, πριν αποφασίσει τι θα κάνει στο μέλλον. Παρότι φέτος τον Ιούλιο ο Ισπανός θα γιορτάσει τα 43α γενέθλιά του, ο στόχος του παραμένει η κατάκτηση ενός τρίτου τίτλου. Η Red Bull θα αποτελούσε θεωρητικά την καλύτερη επιλογή του, καθώς έχει κατακτήσει τους τρεις τελευταίους τίτλους οδηγών με το Max Verstappen.

Τώρα που η μεταγραφική αγορά έχει ανοίξει, ο Alonso προσπαθεί να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή επιλογή. Η Aston Martin έχει εκφράσει την επιθυμία της να τον διατηρήσει για το 2025, αλλά ο ίδιος περιμένει να δει τις επιλογές του. Ο Ισπανός έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να αγωνίζεται μέχρι τα… 50 χρόνια του, αλλά θα πρέπει να δει αν θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα που θα έχει να βρεθεί σε ένα νικητήριο μονοθέσιο, ικανό να του επιτρέψει να παλέψει για τον τίτλο.

Η Red Bull μπορεί να του προσφέρει κάτι τέτοιο άμεσα, δηλαδή το 2025 και ίσως αυτό να είναι αρκετό για τον Ισπανό, παρότι θα έχει να αντιμετωπίσει τον καλύτερο οδηγό του grid, όπως έχει αποκαλέσει το Max Verstappen.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα της απόφασής του για το μέλλον του, ο Alonso δήλωσε: «Δε θέλω να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι, γιατί νομίζω ότι αυτό θα είναι άδικο για μένα και την ομάδα, αν πρέπει να βρουν άλλες επιλογές ή κάτι τέτοιο. Αλλά δε θέλω επίσης να βιαστώ και να πάρω μια απόφαση ενώ το μυαλό μου δεν είναι στην επόμενη χρονιά».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, έχει ήδη αναφέρει ότι στο ραντάρ των Πρωταθλητών βρίσκεται και ένα άλλος Ισπανός, ο νικητής του GP Αυστραλίας, Carlos Sainz, ο οποίος αποτελεί επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της Audi (Sauber). Ωστόσο, το γερμανικό Auto Motor und Sport αναφέρει ότι ο Horner ενδιαφέρεται για τον Alonso.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!