F1: Ο Carlos Sainz στο ραντάρ της Red Bull

Έπειτα από την εντυπωσιακή επιστροφή του Carlos Sainz στην αγωνιστική δράση της Formula 1 με νίκη στο GP Αυστραλίας, ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας.

F1: Ο Carlos Sainz στο ραντάρ της Red Bull

Έπειτα από την εντυπωσιακή επιστροφή του Carlos Sainz στην αγωνιστική δράση της Formula 1 με νίκη στο GP Αυστραλίας, ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας.

H φετινή σεζόν αποτελεί την τελευταία του Carlos Sainz στη Ferrari, καθώς το 2025 θα τον αντικαταστήσει ο Lewis Hamilton. Παρότι ο Ισπανός είναι ο μοναδικός οδηγός -πέραν από αυτούς της Red Bull- που έχει κερδίσει Grand Prix της Formula 1 τους τελευταίους 18 μήνες, παραμένει χωρίς εξασφαλισμένο cockpit για την επόμενη χρονιά.

Έπειτα από την εντυπωσιακή επιστροφή του Sainz με νίκη στο GP Αυστραλίας έπειτα από την επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδούς απόφυσης το τριήμερο του GP Σαουδικής Αραβίας, μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα, ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε αστειευόμενος ότι ο Ισπανός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ομάδας αυτή τη στιγμή.

Είναι πολύ πιθανό η Red Bull να ψάχνει για αντικαταστάτη του Sergio Perez για την επόμενη -κρίσιμη- διετία μετάβασης από τους ισχύοντες στους νέους τεχνικούς κανονισμούς του 2026, καθώς το συμβόλαιο του Μεξικανού με την Πρωταθλήτρια ομάδα φτάνει στο τέλος του φέτος.

Ο Yuki Tsunoda δε φαίνεται να αποτελεί λύση για τη Red Bull, ενώ οι απογοητευτικές επιδόσεις του Daniel Ricciardo μέχρι στιγμής έδωσαν έναυσμα σε δημοσιεύματα στη Herald Νέας Ζηλανδίας (από όπου προέρχεται ο Liam Lawson, ο οποίος έκανε εντυπωσιακή δουλειά πέρυσι όταν αντικατέστησε το Ricciardo σε πέντε Grand Prix), που αναφέρουν ότι ο έχει δοθεί διορία δύο αγώνων στον Αυστραλό να βελτιώσει την εικόνα του…

Ο Horner δήλωσε: «Ο Yuki είναι ένας πολύ γρήγορος οδηγός. Το ξέρουμε αυτό. Αλλά θέλουμε να βάλουμε το καλύτερο δίδυμο που μπορούμε στη Red Bull Racing και μερικές φορές πρέπει να κοιτάξουμε και έξω από τη βάση μας. Είδαμε έναν πολύ γρήγορο άνεργο οδηγό να κερδίζει τον αγώνα, οπότε η αγορά είναι αρκετά ρευστή, όσον αφορά ορισμένους οδηγούς».

F1 - Christian Horner (Red Bull)

Ο υπαινιγμός του Horner για το Sainz ήταν προφανής, οπότε, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην οικογένεια της Red Bull, o Ισπανός, καθώς έκανε το ντεμπούτο του στην F1 με την Toro Rosso το 2015, ως team-mate του Max Verstappen, ο Βρετανός επικεφαλής απάντησε: «Με βάση μια τέτοια επίδοση, δε θα μπορούσες να αποκλείσεις κανένα ενδεχόμενο».

Θα ήταν αμέλεια για οποιαδήποτε ομάδα με κενή θέση 2025, συμπεριλαμβανομένης της Red Bull, να μην εξετάσει το ενδεχόμενο να υπογράψει τον Sainz. Αυτό ισχύει για τη Mercedes, την Aston Martin, καθώς και τη μελλοντική ομάδα της Audi, τη Sauber, που φημολογείται ότι κυνηγάει τον Sainz εδώ και καιρό.

O Sainz σχολίασε ότι η νίκη του στο GP Αυστραλίας «δε βλάπτει» την προσπάθειά του να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ομάδων για την επόμενη χρονιά, προσθέτοντας: «Είμαι ακόμα χωρίς δουλειά για την επόμενη χρονιά. Οπότε, υποθέτω ότι αυτό θα με βοηθήσει. Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν πάνω-κάτω τι είμαι ικανός να κάνω. Αγωνίζομαι για τον εαυτό μου. Αγωνίζομαι για να συνεχίσω να αποδεικνύω στον εαυτό μου ότι μπορώ να κερδίζω όποτε έχω ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και όποτε υπάρχει η ευκαιρία να κερδίσω σε ένα Σαββατοκύριακο».

F1 - Carlos Sainz (Ferrari), GP Αυστραλίας 2024

«Δεν αγωνίζομαι για να αποδείξω κάτι στους επικεφαλής των ομάδων ή στον κόσμο την αξία μου. Αγωνίζομαι για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι αν μου δοθεί ένα μονοθέσιο, μπορώ να τα καταφέρω και να είμαι ανταγωνιστικός. Αυτή είναι η νοοτροπία και η προσέγγιση που έχω και θα συνεχίσω να έχω για το υπόλοιπο της χρονιάς».

Ωστόσο, την τελευταία φορά που οι Sainz και Verstappen ήταν team-mate στην Toro Rosso, υπήρχαν διαμάχες, όχι απαραίτητα στην προσωπική σχέση μεταξύ τους, αλλά στην αλληλεπίδρασή τους με την ομάδα και την απροθυμία τους -αλλά κυρίως του Ολλανδού, που οδήγησε σε παρόμοια αντιμετώπιση και από τον Sainz- να ακολουθήσουν τις εντολές του pit wall. Επίσης, οι γνωστοί πατεράδες τους πίεζαν για το καλύτερο ο καθένας για το γιο του, δημιουργώντας ένα τεταμένο κλίμα.

Επίσης, ίσως ο Sainz να είναι προσεκτικός όσον αφορά το ενδεχόμενο να εισέλθει σε μία ομάδα που ο Verstappen είναι εδραιωμένο No. 1 και αποτελεί προτεραιότητα. Η Red Bull ίσως ψάχνει έναν οδηγό που θα είναι ικανοποιημένος να παίζει το ρόλο του No. 2, αλλά χρειάζεται κάποιον που θα μπορεί να φέρνει σταθερά καλούς βαθμούς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!