F1: Shakedown της Red Bull RB20 στο Silverstone

H ομάδα της Red Bull πραγματοποίησε το αρχικό shakedown του νέου της μονοθεσίου για το Πρωτάθλημα Formula 1 του 2024 στην πίστα του Silverstone, από όπου διέρρευσε υλικό χαμηλής ανάλυσης.

F1: Shakedown της Red Bull RB20 στο Silverstone

H ομάδα της Red Bull πραγματοποίησε το αρχικό shakedown του νέου της μονοθεσίου για το Πρωτάθλημα Formula 1 του 2024 στην πίστα του Silverstone, από όπου διέρρευσε υλικό χαμηλής ανάλυσης.

Η Πρωταθλήτρια ομάδα της Formula 1, η Red Bull, βρέθηκε στην πίστα του Silverstone σήμερα, όπου πραγματοποίησε το αρχικό shakedown του νέου της μονοθεσίου για το 2024, της RB20, με το Max Verstappen στο τιμόνι. Με ελαστικά επίδειξης, που είναι πολύ πιο αργά από τα αγωνιστικά, η ομάδα είχε το δικαίωμα να διανύσει 200 χλμ. δοκιμών, για να κάνει τους αρχικούς ελέγχους στο μονοθέσιο και να διαπιστώσει ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Από τη διαδικασία διέρρευσε στο διαδίκτυο υλικό, από το οποίο μπορούν να διακριθούν ορισμένες βασικές λεπτομέρειες του μονοθεσίου, οι οποίες προκαλούν έκπληξη. Αυτό διότι η μορφή του πίσω μέρους του καλύμματος του κινητήρα ακολουθεί έως ένα βαθμό τις γραμμές που είχε υιοθετήσει η Mercedes πέρυσι με το δικό της μονοθέσιο έπειτα από την αεροδυναμική αναβάθμιση στα αρχικά στάδια της σεζόν.

Το κάλυμμα κινητήρα είναι εφαρμοστό στο V6 κινητήρα δημιουργώντας εξογκώματα τα οποία προεκτείνονται έως το πίσω μέρος, όπου εξάγεται από το αμάξωμα ο ζεστός αέρας. Τα καλύμματα των ψυγείων φαίνονται ακόμη πιο εφαρμοστά, θυμίζοντας τη λύση που είδαμε στο μονοθέσιο της Racing Bulls.

F1 - Max Verstappen (Red Bull RB20), Silverstone

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, ήταν παρών στο shakedown. Φαίνεται ότι το θέμα του μέλλοντος του Horner στην ομάδα σε θα επιλυθεί τόσο σύντομα. Συνεπώς, υπάρχει πιθανότητα να μην έχει επιλυθεί μέχρι την παρουσίαση της ομάδας την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου ή ακόμα και έως το τέλος του τριήμερου τεστ προετοιμασίας πριν από την έναρξη της σεζόν (21-23 Φεβρουαρίου).

Οι σοβαρές αρχικές κατηγορίες εναντίον του Horner διαψεύστηκαν από άλλα δημοσιεύματα, και αναφέρεται ότι αφορούν την τακτική υπερβολικού ελέγχου του Horner στον τρόπο διοίκησης της ομάδας, με μία γυναίκα υπάλληλο να έχει δεχθεί συμπεριφορά η οποία δεν ταιριάζει με τα σύγχρονα πρότυπα ηθικής. Επίσης, υπάρχουν αναφορές που θέλουν τις σχέσεις του Horner με τον αγωνιστικό σύμβουλο της Red Bull, Helmut Marko, και τον επικεφαλής τεχνικό σύμβουλο της ομάδας, Adrian Newey, να έχουν ψυχρανθεί.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Horner δε θα καταφέρει να διατηρήσει τη θέση του έπειτα από την ολοκλήρωση της ανεξάρτητης έρευνας που έχει ξεκινήσει η Red Bull στο εσωτερικό της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Auto Bild, ακόμη και ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, η αμερικανική εταιρεία Liberty Media, ασκεί πίεση στη Red Bull. Αναφέρεται ότι ο πρόεδρος και CEO της F1, Stefano Domenicali, τηλεφώνησε στο γιο του συνιδρυτή της Red Bull, Mark Mateschitz για το θέμα αυτό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!