Παρά την απόρριψη της F1 η Andretti συνεχίζει την εξέλιξη

Η Andretti εξέδωσε την απάντησή της στην ανακοίνωση απόρριψης της αίτησης συμμετοχής της στο Πρωτάθλημα της Formula 1, αναφέροντας ότι θα συνεχίσει την εξέλιξη του μονοθεσίου της.

Παρά την απόρριψη της F1 η Andretti συνεχίζει την εξέλιξη

Η Andretti εξέδωσε την απάντησή της στην ανακοίνωση απόρριψης της αίτησης συμμετοχής της στο Πρωτάθλημα της Formula 1, αναφέροντας ότι θα συνεχίσει την εξέλιξη του μονοθεσίου της.

Παρότι η FIA έχει εγκρίνει από τον περασμένο Οκτώβριο την αίτηση συμμετοχής της Andretti στη Formula 1, έπειτα από ενδελεχή έρευνα στις υποδομές και τους πόρους της, η FOM (Formula One Managemenet), μέσω της οποίας διαχειρίζεται το Πρωτάθλημα η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του, η αμερικανική Liberty Media, έπειτα από τη δική της αξιολόγηση, απέρριψε την ομάδα, διότι έκρινε ότι δε θα είναι ανταγωνιστική.

Η ανακοίνωση της FOM χρησιμοποιούσε σκληρή γλώσσα στην απαρίθμηση των λόγων για τους οποίους απέρριψε την Andretti. Ωστόσο, θα ήθελε την Cadillac (θυγατρική του γίγαντα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors) το 2028, όταν στόχευε (στοχεύει ακόμα;) να έχει έτοιμη τη δική της μονάδα ισχύος.

Η Andretti ήταν όμως αυτή που κέντρισε το ενδιαφέρον της GM για τη Formula 1 και φαίνεται ότι η απόρριψη της FOM δε θα τη σταματήσει να εξελίσσει το μονοθέσιο που προετοιμάζει στην αεροδυναμική σήραγγα της Toyota στην Κολωνία, μέσω ενός τεχνικού τμήματος 70 ατόμων, με επικεφαλής τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Renault στη Formula 1, Nick Chester.

Σε ανακοίνωσή της, η αμερικανική ομάδα ανέφερε: «Η Andretti Cadillac εξέτασε τις πληροφορίες που μοιράστηκε η Formula One Management Limited και διαφωνεί έντονα με το περιεχόμενό τους. Η Andretti και η Cadillac είναι δύο επιτυχημένοι παγκόσμιοι οργανισμοί μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχουν δεσμευτεί να τοποθετήσουν μια γνήσια αμερικανική εργοστασιακή ομάδα στην F1, η οποία θα ανταγωνίζεται μαζί με τους καλύτερους του κόσμου».

«Είμαστε υπερήφανοι για τη σημαντική πρόοδο που έχουμε ήδη σημειώσει στην εξέλιξη ενός εξαιρετικά ανταγωνιστικού μονοθεσίου και μιας μονάδας ισχύος με μια έμπειρη ομάδα πίσω από αυτό, και η δουλειά μας συνεχίζεται με ρυθμό. Η Andretti Cadillac θα ήθελε επίσης να αναγνωρίσει και να ευχαριστήσει τους οπαδούς που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους».

Ο Mario Andretti, Πρωταθλητής της Formula 1 το 1978, πατέρας του Michael Andretti, ιδιοκτήτη της ομάδας, έγραψε στο Χ (πρώην Twitter): «Είμαι συντετριμμένος. Δε θα πω τίποτε άλλο, γιατί δεν μπορώ να βρω άλλες λέξεις εκτός αυτή».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!