Τα χρώματα του Ford Ranger T1+ για το Ράλλυ Ντακάρ

Η Ford αποκάλυψε τα χρώματα του Ranger T1+ με το οποίο θα συμμετάσχει στο πολύ απαιτητικό Ράλλυ Ντακάρ του 2024.

Τα χρώματα του Ford Ranger T1+ για το Ράλλυ Ντακάρ

Η Ford αποκάλυψε τα χρώματα του Ranger T1+ με το οποίο θα συμμετάσχει στο πολύ απαιτητικό Ράλλυ Ντακάρ του 2024.

Η Ford Performance, τo αγωνιστικό τμήμα της αμερικανικής εταιρείας, αποκάλυψε το χρωματισμό του Ranger Τ1+ της ομάδας M-Sport, που έχει αναλάβει τη συμμετοχής της μπλε οβάλ μάρκας στο Ράλλυ Ντακάρ του 2024, που θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους.

Η φετινή χρονιά είναι εξερευνητικής φύσεως για τη Ford, που στόχο έχει να φτάσει στον τερματισμό και να μάθει περισσότερα για τις προκλήσεις και τη φύση του αγώνα, ενόψει του 2025, χρονιά για την οποία η μπλε οβάλ εταιρεία έχει θέσει υψηλούς στόχους.

Το πρόσφατα αναβαθμισμένο Ford Ranger T1+ συμμετείχε σε διάφορους αγώνες Rally Raid στο δεύτερο μισό της τρέχουσας χρονιάς για να συγκεντρωθεί εμπειρία και αγωνιστικά χιλιόμετρα ενόψει της μεγάλης πρόκλησης του Ράλλυ Ντακάρ.

Οι δύο οδηγοί που θα αγωνιστούν με την εργοσταστιακή ομάδα της Ford στο φετινό Ράλλυ Ντακάρ είναι ο Ισπανός Nani Roma και ο Νοτιοαφρικανός Gareth Woolridge. Η εμπειρία του Nani Roma στο Ράλλυ Ντακάρ είναι ανεκτίμητη, με τον πολύπειρο οδηγό να έχει συμμετάσχει σε 25 διοργανώσεις, όντας ταυτόχρονα ένας από τους ελάχιστους που έχουν κερδίσει το συγκεκριμένο αγώνα σε δύο και τέσσερις τροχούς.

Ο Ισπανός οδηγός έχει στο παλμαρέ του δύο νίκες και συνολικά πέντε τερματισμούς στο βάθρο του Ράλλυ Ντακάρ. Η εμπειρία του συνέβαλε καθοριστικά στην εξέλιξη του Ranger T1+ σε ένα ανταγωνιστικό αγωνιστικό όχημα για το Ράλλυ Ντακάρ.

Ο Gareth Woolridge είναι ικανότατος τεχνικός αλλά και οδηγός, που επίσης έχει διαδραματίσει επίσης καθοριστικό ρόλο στη σχεδίαση, την κατασκευή, στις δοκιμές αλλά και στη γενικότερη εξέλιξη του T1 Ranger. Ο Woolridge μεγάλωσε στον κόσμο των off-road αγώνων, χάρη στα επιτεύγματα του πατέρα του στο Ράλλυ Ντακάρ και η καριέρα του ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!