ERC – Ράλλυ Ουγγαρίας: Μεγάλο φινάλε

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα του Ράλλυ Ουγγαρίας για το ERC, όπου o Mads Ostberg ολοκλήρωσε με στυλ την επετειακή σεζόν των 70 χρόνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ κατακτώντας τη νίκη.

Στο 4ο Ράλλυ Ουγγαρίας, τον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), που φέτος γιόρταζε 70 χρόνια από την ίδρυσή του, ο 35χρονος Νορβηγός Mads Ostberg, με Citroen C3 Rally2 (και ελαστικά Pirelli) και συνοδηγό τον Patrik Barth, βρισκόταν στη δεύτερη θέση όταν ο επικεφαλής για τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, Miklos Csomos (Skoda Fabia Rally2 Evo) εγκατέλειψε τον αγώνα στην προτελευταία ειδική διαδρομή.

Ο Ούγγρος Πρωταθλητής Ferenc Vincze τερμάτισε δεύτερος με Skoda Fabia Rally2 Evo εξοπλισμένο με ελαστικά Hankook, ενώ ο Martiṇs Sesks ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο ενός ασφάλτινου αγώνα ERC, τερματίζοντας 3ος για την ομάδα MRF Tyres. Εντωμεταξύ, η τριπλή μάχη για τον τίτλο του Πρωταθλήματος FIA Junior ERC έληξε υπέρ του Norbert Maior, για μόλις 7,1 δλ. με το Ρουμάνο να εξασφαλίζει ως ανταμοιβή μια πλήρως χρηματοδοτούμενη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA Junior WRC του 2024.

Ο Πολωνός Miko Marczyk κέρδισε την εναρκτήρια υπερειδική, στην πρώτη του εμφάνιση σε ασφάλτινο αγώνα με το Skoda Fabia RS Rally2. Στην πρώτη ημέρα πλήρους αγωνιστικής δράσης, ο τοπικός ήρωας Miklos Csomos είχε τεθεί επικεφαλής από το πρωί και ολοκλήρωσε το Σάββατο (που αποτελούνταν από 6 ειδικές διαδρομές) επικεφαλής, με προβάδισμα 22,6 δλ.

Έχοντας χτυπήσει ένα μεγάλο βράχο, ο Mads Ostberg είχε μία πολύ ωραία μάχη με τον Vincze Ferenc, αλλά ο Νορβηγός κατάφερε να ολοκληρώσει το Σάββατο με προβάδισμα 10,2 δλ. Από τις τέσσερις ειδικές διαδρομές της Κυριακής, ο Csomos επικράτησε στην πρώτη, αλλά μία αστοχία εμπρός δεξιού ελαστικού στη δεύτερη, του κόστισε περισσότερα από 20 δλ. Στην προτελευταία ειδική, τα πράγματα πήγαν ακόμη χειρότερα για τον Ούγγρο, ο οποίος βγήκε εκτός δρόμου στο 1ο χλμ. της προτελευταίας ειδικής διαδρομής του αγώνα, και με αυτό τον τρόπο έληξε η πορεία του προς την παρθενική του νίκη στο ERC.

Με τον Csomos εκτός μάχης, ο Ostberg έμεινε με προβάδισμα 8,9 δευτερολέπτων έναντι του Ούγγρου Ferenc Vincze, το οποίο διατήρησε και επέκτεινε στην Power Stage, στην οποία ο Νορβηγός επικράτησε, για να εξασφαλίσει τους πέντε επιπλέον βαθμούς και να κερδίσει το δεύτερό του Ράλλυ Ουγγαρίας και να πλασαριστεί 3ος στην τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος, το οποίο κατέκτησε ο 36χρονος Νεοζηλανδός Hayden Paddon. Μεταξύ τους ολοκλήρωσε τη σεζόν ο 24χρονος Λιθουανός Martins Sesks.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!