Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2023 – Regularity στις 3 έως 5 Νοεμβρίου με 27 ειδικές

Το Historic Acropolis Rally 2023 Regularity θα εκκινήσει από την Ακρόπολη μαζί με τα αυτοκίνητα της Sporting την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2023 – Regularity στις 3 έως 5 Νοεμβρίου με 27 ειδικές

Το Historic Acropolis Rally 2023 Regularity θα εκκινήσει από την Ακρόπολη μαζί με τα αυτοκίνητα της Sporting την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

Το Historic Acropolis Rally 2023 αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία εορτασμού των 70 χρόνων ιστορίας του Ράλλυ Ακρόπολις. Από την Παρασκευή 5 μέχρι και την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2023, τα ιστορικά αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity μαζί με τα αγωνιστικά Sporting, υπόσχονται να αποτελέσουν μια πραγματική «χρονομηχανή» εικόνας και ήχου, δημιορυργώντας ένα σκηνικό βγαλμένο από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Η συνολική διαδρομή του Historic Acropolis Regularity Rally 2023 είναι περίπου 864 χλμ. και περιλαμβάνει 27 ειδικές Regularity. Το Ιστορικό Ραλλυ Ακρόπολις Regularity θα εκκινήσει από την Ακρόπολη και από τη νέα ράμπα της ΟMΑΕ μαζί με τα αυτοκίνητα της Sporting, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί. Συνολικά, την πρώτη ημέρα θα καλυφθούν 293 χλμ. με 9 Ειδικές Δοκιμασίες.

Στο Α’ σκέλος της πρώτης ημέρας, τα πληρώματα θα περάσουν από την Φυλή, την Πύλη και τις Ερυθρές για να φτάσουν στην Θήβα, έχοντας ολοκληρώσει τις δυο πρώτες Ειδικές Δοκιμασίες, όπου θα υπάρξει σύντομη ανασυγκρότηση με προσφορά αναψυκτικών και καφέ. Έπειτα, η διαδρομή θα περάσει από τα Λεύκτρα, την Ελλοπία, τη Θίσβη, την Αγία Άννα, το Κυριάκι και το Δίστομο και τα αυτοκίνητα θα καταλήξουν μετά από 225 συνολικά χλμ. και 7 συνολικά Ειδικές Δοκιμασίες, στην Αμφίκλεια όπου θα γίνει ανασυγκρότηση. Με τη νύχτα να έχει έρθει, σειρά έχουν οι δυο τελευταίες Ειδικές Δοκιμασίες που είναι νυχτερινές, και τα πληρώματα θα καλύψουν τα τελευταία 68 χιλιόμετρα της διαδρομής, για να τερματίσουν στην Ιτέα μέσω Γραβιάς και Άμφισσας.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, η εκκίνηση θα δοθεί από την Ιτέα στις 09:00 και τα πληρώματα θα καλύψουν 165 χλμ. μέχρι την Ανασυγκρότηση που θα γίνει στο Καταφύγιο Οίτης. Η διαδρομή του Α’ Σκέλους του Σαββάτου θα περάσει από τα Πεντεόρια, το Λιδωρίκι, τον Αθανάσιο Διάκο για να φτάσει στο Καταφύγιο Οίτης όπου και η ανασυγκρότηση έχοντας περάσει 6 Ειδικές Δοκιμασίες Ακρίβειας. Μετά την ανασυγκρότηση, η διαδρομή περιλαμβάνει την Παύλιανη, τον Μπράλο, την Καλοσκοπή, το Προσήλιο με τον τερματισμό στην Ιτέα να γίνεται στις 18:00 (πρώτο αυτοκίνητο), μετά από 275 χλμ. και 10 Ειδικές δοκιμασίες (συνολικά).

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, την τρίτη και τελευταία ημέρα του αγώνα, η εκκίνηση από την Ιτέα θα δοθεί στις 09:00 και τα πληρώματα θα περάσουν από Επτάλοφο, Πολύδροσο, Χαιρώνεια, Κυριάκι, Αγία Άννα, Πλαταιές και Ερυθρές, για να φτάσουν στα Βίλια όπου θα γίνει η ανασυγκρότηση. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα, η διαδρομή περνάει από Ψάθα, Αλεποχώρι, Χάνι και Μέγαρα, για να τερματίσει στην Ελευσίνα στις 16:00, μετά από 296 χλμ. και 8 Ειδικές Δοκιμασίες (συνολικά).

Η απονομή και το gala dinner των συμμετεχόντων θα γίνουν στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, την Ελευσίνα, με την φροντίδα και επισημότητα που αρμόζει και στον αγώνα και στην πόλη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τον Συμπληρωματικό Κανονισμό και την αίτηση συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα: https://historicacropolis.gr/. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!