Φήμες θέλουν τον Sainz να πηγαίνει στην Audi

Το συμβόλαιο του Ισπανού με την Ferrari λήγει στο τέλος του 2024 και οι Ιταλοί φαίνεται πως έχουν δώσει πλέον έμφαση στον Leclerc.

Φήμες θέλουν τον Sainz να πηγαίνει στην Audi

Το συμβόλαιο του Ισπανού με την Ferrari λήγει στο τέλος του 2024 και οι Ιταλοί φαίνεται πως έχουν δώσει πλέον έμφαση στον Leclerc.

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον του Carlos Sainz στην ομάδα της Ferrari. Ξένα δημοσιεύματα θέλουν τον Ισπανό οδηγό να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την Audi. Θυμίζουμε πως η Γερμανική ομάδα έχει ήδη αποκτήσει την Sauber (Alfa Romeo F1 μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν) και ετοιμάζεται για το ντεμπούτο της στη Formula 1 το 2026, ενώ το συμβόλαιο του Sainz με τη Scuderia λήγει στο τέλος του 2024.

Είναι προφανές πως ο Ισπανός εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για το μέλλον του στην F1. Ειδικά μετά την διαφαινόμενη προτίμηση της Ferrari στον Charles Leclerc. Κάτι που φαίνεται τόσο από τον τρόπο που οι Ιταλοί χειρίζονται τους δύο οδηγούς τους στους αγώνες, μετά την έλευση του Fred Vasseur στη διοίκηση της ομάδας, αλλά και από την φημολογούμενη συμφωνία μεταξύ Ferrari και Leclerc για ανανέωση του συμβολαίου για άλλα 2 χρόνια (μέχρι και το 2026) με οψιόν για επιπλέον τρία (μέχρι τέλος του ’29).

Σύμφωνα λοιπόν με το αυστραλιανό Auto Action, ο Sainz έχει υπογράψει προσύμφωνο με την Audi για να γίνει ο βασικός της οδηγός από το 2025, χρονιά βέβαια που η ομάδα θα τρέχει ακόμη ως Sauber. Αν αυτό αληθεύει, είναι δεδομένο πως καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με την Audi έχει παίξει ο πατέρας του Ισπανού. Ο πρεσβύτερος Carlos Sainz, θρύλος των αγώνων ράλλυ παλιότερα, είναι εργοστασιακός οδηγός της γερμανικής εταιρίας στο Ράλλυ Ντακάρ τα τελευταία χρόνια.

Λέμε αν ισχύει, καθώς ο ίδιος ο Sainz διέψευσε τις φήμες με δηλώσεις του στο Auto Action: “Προτιμώ να ξεκινάω μια σεζόν ξέροντας πού θα βρίσκομαι την επόμενη. Στόχος είναι να αρχίσει το πρωτάθλημα του 2024 χωρίς να ανησυχώ, και με ένα συμβόλαιο για το μέλλον ήδη υπογεγραμμένο“. Το περιβάλλον του Ισπανού έσπευσε μάλιστα να ξεκαθαρίσει πως ο Carlos θέλει να παραμείνει στη Ferrari.

Κάτι που ωστόσο, αντίκειται στη λογική. Ο Ισπανός έχει θέσει στόχο να γίνει Πρωταθλητής στη Formula 1. Και με τον τρόπο που διαμορφώνονται τα πράγματα αυτή τη στιγμή στη Ferrari, όλα δείχνουν πως με το ρόλο του δεύτερου οδηγού δεν θα έχει αυτή την ευκαιρία. Αντίθετα ως πρώτος οδηγός της Audi ίσως έχει περισσότερες ελπίδες να τα καταφέρει – αν βέβαια η ομάδα βρει γρήγορα τα πατήματά της στην F1 και η επένδυσή της αποδώσει σύντομα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!