Για πρώτη φορά μία Aston Martin safety car της Formula 1!

Θα μοιράζεται αυτό το ρόλο στα Grand Prix με την Mercedes-AMG GT R

Για πρώτη φορά μία Aston Martin safety car της Formula 1!

Θα μοιράζεται αυτό το ρόλο στα Grand Prix με την Mercedes-AMG GT R

Η νέα σεζόν της Formula 1 φέρνει και νέο αυτοκίνητο ασφαλείας στις πίστες. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Aston Martin θα παρέχει τόσο το safety car όσο και το medical car, αυτό που μεταφέρει το γιατρό της διοργάνωσης. Το ρόλο του safety car θα μοιράζονται φέτος η Aston Martin Vantage – σε πράσινο χρώμα – και η Mercedes-AMG GT R, βαμμένη φέτος σε κόκκινο. Πίσω από το τιμόνι τους θα κάθεται ο Γερμανός Bernd Maylander, ο οποίος έχει αυτή την αποστολή για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η Vantage φέρει το πράσινο χρώμα της αγωνιστικής ομάδας της Aston Martin F1, το οποίο επελέγη για να εορταστεί η επιστροφή της βρετανικής μάρκας στο θεσμό μετά από 6 δεκαετίες. Η ισχύς του 4λιτρου V8 twin-turbo (προέρχεται από την AMG) αυξήθηκε από τους 510 ίππους της πολιτικής έκδοσης στους 535 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή παραμένει στα 685 Nm. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα διαρκεί λιγότερο από 4 δλ, ενώ το αεροδυναμικό κιτ παράγει επιπλέον κάθετη δύναμη. Επεμβάσεις έχουν γίνει επίσης στο πλαίσιο, την ανάρτηση, στο σύστημα διεύθυνσης, την ψύξη των φρένων και άλλα σημεία.

Η πρώτη εμφάνιση της Aston Martin Vantage ως safety car αλλά και του SUV Aston Martin DBX ως medical car (με τον V8 να αποδίδει 550 ίππους) θα γίνει το διάστημα 12-14 Μαρτίου στο Μπαχρέιν κατά τις επίσημες δοκιμές, ενώ θα ακολουθήσει ο πρώτος αγώνας της σεζόν, στις 28 του μήνα, στην ίδια πίστα.

Στο επόμενο Grand Prix, στις 18 Απριλίου στην Ίμολα, θα κάνει την εμφάνισή της ως αυτοκίνητο ασφαλείας η Mercedes-AMG GT R. Τόσο αυτή όσο και η Mercedes-AMG C 63 S Estate που θα έχει το ρόλο του medical car, φέτος είναι βαμμένες σε έντονο κόκκινο χρώμα. Η αλλαγή έγινε και για να είναι πιο ορατές από μακριά, αλλά λόγω του χορηγού της Mercedes-AMG Petrona F1 Team, της CrowdStrike.

Η AMG GT R εφοδιάζεται με τον 4.0 V8 απόδοσης 585 ίππων, αεροδυναμικό πακέτο και κορυφαία συστήματα ασφαλείας. Η τελική ταχύτητα φθάνει τα 318 km/h και η επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ/ώρα διαρκεί 3,6 δλ. Όσο για την AMG C 63 S Estate, η μέγιστη ισχύς ανέρχεται σε 510 ίππους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!