ERC – Ράλλυ Πολωνίας: Νίκη του Martins Sesks

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το Ράλλυ Πολωνίας, τον 3ο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος ERC, όπου ο Λετονός Martins Sesks επικράτησε στη μάχη του με τον επικεφαλής της βαθμολογίας Hayden Paddon.

O 3ος γύρος του φετινού Πρωταθλήματος ERC ήταν το Ράλλυ Πολωνίας, που έχει μακρά ιστορία και ταχύτατες χωμάτινες ειδικές διαδρομές. Στις κατατακτήριες δοκιμές, ο τοπικός ήρωας Miko Marczyk, με Skoda Fabia, έγραψε τον ταχύτερο χρόνο και είχε προτεραιότητα επιλογής όσον αφορά τη σειρά εμφάνισης στον αγώνα. Ωστόσο, στην πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή του Σαββάτου, βγήκε εκτός δρόμου και έχασε πολύτιμο χρόνο.

Ο Σουηδός Tom Kristensson έκανε κακή αρχή, σταματώντας για να αλλάξει ελαστικό στη 2η ειδική (Swietajno 1), στη συνέχεια έσπασε ο επιλογέας ταχυτήτων και τέλος η ράβδος του τιμονιού… Στην 4η ειδική διαδρομή (Wieliczki 1), ο Τσέχος Filip Mares βγήκε εκτός δρόμου και το Skoda Fabia που οδηγούσε ανετράπη, αλλά το επανάφεραν οι παρευρισκόμενοι θεατές σε λιγότερο από 40 δλ.

Στα αρχικά στάδια, ο Νεοζηλανδός Hayden Paddon με το Hyundai i20 N της BRC είχε προηγηθεί, έχοντας επικρατήσει στην 3η και 4η ειδική διαδρομή. Ωστόσο το απόγευμα του Σαββάτου, ο Λετονός Martins Sesks με το Skoda Fabia της MRF Tyres επικράτησε σε 3 από τις 4 ειδικές διαδρομές και τέθηκε επικεφαλής της γενικής κατάταξης, με διαφορά 8,2 δλ. από τον Paddon, ενώ ο Marczyk ανέκτησε την 3η θέση.

Την Κυριακή, ο Andrea Mabellini είχε μία έξοδο από το δρόμο στη 14η ειδική διαδρομή (Biskupiec 2) και το Skoda Fabia ανετράπη. Οι θεατές τον επανάφεραν, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Στη μάχη για την κορυφή, ο Paddon επικράτησε στην πρώτη ειδική διαδρομή της Κυριακής (Barczewo 1), μειώνοντας τη διαφορά από τον επικεφαλής, αλλά στη συνέχεια είχε δύο αστοχίες ελαστικών. Αυτές εξάλειψαν τις ελπίδες του για νίκη, που κατέληξε στα χέρια του Martins Sesks, η δεύτερη για το Λετονό στο ERC.

O περυσινός νικητής του αγώνα, Miko Marczyk, δεν κατάφερε να πλησιάσει τους δύο πρωτοπόρους, αλλά ανέβηκε στο βάθρο εμπρός από τους συμπατριώτες του. Ο Νορβηγός Mads Ostberg έκανε έναν αγώνα ανάκαμψης με το Citroen C3 (της MRF Tyres Dealer), επικράτησε στην τελική Power Stage του αγώνα για να πάρει τους επιπλέον βαθμούς και απέσπασε την 4η θέση της τελικής κατάταξης από τον Ιρλανδό Josh McErlean με το Hyundai i20 N της ομάδας της Ακαδημίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της πατρίδας του.

O Hayden Paddon είναι επικεφαλής της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος οδηγών, έχοντας ανέβει στο βάθρο και στους τρεις αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!