WRC: Ιδού το Toyota GR Yaris για το 2023

H Toyota αποκάλυψε το αναβαθμισμένο GR Yaris, με το οποίο θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί φέτος τους τίτλους που κατέκτησε πέρυσι στο WRC.

WRC: Ιδού το Toyota GR Yaris για το 2023

H Toyota αποκάλυψε το αναβαθμισμένο GR Yaris, με το οποίο θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί φέτος τους τίτλους που κατέκτησε πέρυσι στο WRC.

Η Toyota, έχοντας κατακτήσει το Πρωτάθλημα Οδηγών και Κατασκευαστών πέρυσι, στην πρώτη χρονιά της υβριδικής εποχής του WRC, αποκάλυψε το αναβαθμισμένο GR Yaris Rally1 με το οποίο σκοπεύει να υπερασπιστεί τους τίτλους της. Πέρυσι, η Toyota ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας το καλύτερο αυτοκίνητο και κατάφερε να κατακτήσει 7 νίκες σε 13 αγώνες, 6 από τις οποίες σημείωσε ο Kalle Rovanpera, για να γίνει ο νεότερος Πρωταθλητής στην ιστορία του WRC.

Ωστόσο, στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν, η Hyundai κατάφερε να λύσει τα προβλήματά της και επικράτησε στα περισσότερα χωμάτινα ράλλυ, χωρίς όμως να καλύψει τη διαφορά που είχε αναπτύξει η Toyota στις βαθμολογίες. Για να αντιμετωπίσει την πρόκληση της Hyundai, η Toyota έχει παρουσιάσει βελτιώσεις στον κινητήρα και την αεροδυναμική διαμόρφωση του GR Yaris.

Η ιαπωνική ομάδα διαπίστωσε ότι είχε υπερβάλει πέρυσι όσον αφορά το μέγεθος των αεραγωγών που χρησιμεύουν στην απαγωγή θερμότητας του υβριδικού συστήματος και έκανε πιο αποδοτικό το σχεδιασμό τους, γύρω από τους θόλους των πίσω τροχών. Επίσης, η Toyota παρουσίασε αναβαθμίσεις στον κινητήρα 1,6 λίτρων, για να βελτιώσει την απόδοση ισχύος και τη ροπή του.

O τεχνικός διευθυντής της Toyota, Tom Fowler, δήλωσε: «Είμαστε σίγουροι για το αυτοκίνητο που έχουμε για τη φετινή σεζόν. Βρήκαμε κάποια κέρδη στις επιδόσεις και στην αξιοπιστία και συνεχίσαμε τη δουλειά της εξέλιξης αυτού του αυτοκινήτου που ξεκινήσαμε πέρυσι. Πιστεύω ότι έχουμε ένα αυτοκίνητο που θα είναι ικανό να ανταγωνιστεί οποιονδήποτε από τους αντιπάλους μας».

Το αναβαθμισμένο αυτοκίνητο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του την επόμενη εβδομάδα στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν του WRC, το Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Εκεί, η Toyota θα παρατάξει τέσσερα πληρώματα: τους Kalle Rovanpera / Jonne Halttunen, Elfyn Evans / Scott Martin, Sebastien Ogier / Vincent Landais και Takamoto Katsuta / Aaron Johnston.

Αυτή την εβδομάδα, η Toyota πραγματοποίησε δοκιμές πριν από τον αγώνα στο Μόντε Κάρλο και ο υπερασπιστής του τίτλου, Kalle Rovanpera, έχει ήδη εντυπωσιάσει με το αναβαθμισμένο αυτοκίνητο: «Η αίσθηση είναι πραγματικά πολύ καλή. Σίγουρα, έχουμε γνώση του περυσινού αυτοκινήτου, αλλά υπήρξαν και κάποιες μικρές αλλαγές, καθώς πάντα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε».

WRC - Toyota GR Yaris Rally1 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!