F1: Grand Prix στην Καραϊβική;

Ο δήμαρχος της πόλης της Μπαρανκίγια, στην Κολομβία, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί εκεί Grand Prix από το 2024 ή 2025.

F1: Grand Prix στην Καραϊβική;

Ο δήμαρχος της πόλης της Μπαρανκίγια, στην Κολομβία, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί εκεί Grand Prix από το 2024 ή 2025.

Σύμφωνα με τον Jaime Pumarejo, δήμαρχο της πόλης της Μπαρανκίγια (πληθυσμός: 2,4 εκατομμύρια) στην Κολομβία, βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τη Formula 1 για το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει έναν αγώνα, ο οποίος θα ονομάζεται Grand Prix Καραϊβικής. Ο αγώνας θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγώνων του Πρωταθλήματος από το 2024 ή το 2025, υπογράφοντας δεκαετή συμφωνία.

Η Μπαρανκίγια έχει πληθυσμό 2,4 εκατομμύρια ανθρώπους. Ο δήμαρχός της, Jaime Pumarejo, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή του Blu Radio της Κολομβίας, δήλωσε: «Αυτό που μπορούμε να πούμε, είναι ότι η διαδικασία εξελίσσεται πολύ καλά. Έχει σημειωθεί πρόοδος σε όλα τα προηγούμενα στάδια, πριν από την τελική απόφαση. Έχουν ήδη έρθει στην πόλη και τους άρεσε».

«Η προσπάθεια που καταβάλλουμε στην πόλη για την κλιματική αλλαγή θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία αυτού του Grand Prix. Επιπλέον, θα είναι βιώσιμο, δηλαδή η διοργάνωση του αγώνα δεν θα κοστίσει στη χώρα και την πόλη, αλλά αντίθετα, θα φέρει απασχόληση, τουρισμό και αναγνώριση».

Ο Pumarejo δήλωσε ότι υπάρχουν δύο πιθανές τοποθεσίες όπου θα μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας. Αμφότερες έχουν εγκριθεί και αναφέρεται ότι θα πρόκειται περί ημιμόνιμου σιρκουί πόλης: «Στη μία περίπτωση ο ποταμός (Magdalena) είναι ο πρωταγωνιστής, στην άλλη όχι, αλλά και οι δύο βρίσκονται στη μητροπολιτική περιοχή της Μπαρανκίγια. Ελπίζουμε ότι, αν οριστικοποιηθούν όλα όσα απομένουν, θα μπορούσαμε να μιλάμε για το 2024 ή το 2025 και θα υπογραφεί για 10 χρόνια».

«Ένα Grand Prix της Formula 1 έχει μέσα σε 2 – 3 ημέρες 2,5 φορές περισσότερα έσοδα του Corferias σε μία χρονιά». Το Corferias είναι εκθεσιακό κέντρο της πρωτεύουσας της Κολομβίας, Μπογκοτά, με κλειστό χώρο 4.500 εκταρίων, που μπορεί να φιλοξενήσει 21.000 άτομα. Αναφέρεται ότι οι εξέδρες που θα στηθούν για το πιθανό Grand Prix θα μπορούν να φιλοξενήσουν 120.000 θεατές.

Πρόκειται απλά για πολιτικό λόγο, ή για πιθανό ενδεχόμενο; Θα πρέπει να περιμένουμε για να το μάθουμε. Παρότι η Formula 1 ανακοίνωσε το μεγαλύτερο πρόγραμμα αγώνων στην ιστορία της για το 2023, με 24 Grand Prix, σίγουρα μιλάει με πολλούς ενδιαφερόμενους. Π.χ. δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο για την πιθανότητα ενός GP Νότιας Αφρικής το 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!