F1: O πρώην αρχιμηχανικός του Raikkonen στη Haas

Ο Mark Slade, επί σειρά ετών μηχανολόγος αγώνα του Kimi Raikkonen σε McLaren και Lotus, θα αναλάβει τον ίδιο ρόλο στη Haas, συνεργαζόμενος με τον Kevin Magnussen.

F1: O πρώην αρχιμηχανικός του Raikkonen στη Haas

Ο Mark Slade, επί σειρά ετών μηχανολόγος αγώνα του Kimi Raikkonen σε McLaren και Lotus, θα αναλάβει τον ίδιο ρόλο στη Haas, συνεργαζόμενος με τον Kevin Magnussen.

Πριν από το GP Βελγίου, ο μηχανολόγος αγώνα του Kevin Magnussen στη Haas, Ed Regan, παραχώρησε τη θέση του προσωρινά στον Dominic Haines. Ο Regan μετατέθηκε σε πόστο βασιζόμενο στην έδρα της ομάδας πριν αποχωρήσει από αυτήν. Από το GP Σιγκαπούρης, μόνιμα καθήκοντα μηχανολόγου αγώνα για τον Δανό οδηγό θα αναλάβει o Mark Slade, έναν από τους πιο έμπειρους ανθρώπους στα paddock της Formula 1, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τρεις Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

O Βρετανός έχει ξεκινήσει την καριέρα του στη Formula 1 το 1991, όταν προσχώρησε στη McLaren, εργαζόμενος σε διάφορα πόστα, υπηρετώντας ως μηχανολόγος αγώνα των David Coulthard και Mika Hakkinen. Aπό τον τελευταίο τον «κληρονόμησε» και ο Kimi Raikkonen όταν αντικατέστησε το συμπατριώτη του στο οδηγικό δίδυμο της βρετανικής ομάδας το 2002.

To 2010 o Slade προσχώρησε στην ομάδα της Renault και την επόμενη σεζόν μετέβη στη Mercedes, όπου αποτέλεσε μηχανολόγο αγώνα του Michael Schumacher, έχοντας δίπλα του για μηχανολόγο απόδοσης των Peter Bonnington, ο οποίος είναι αρχιμηχανικός του Lewis Hamilton αυτή τη στιγμή. Ο Slade παρέμεινε μόνο μία σεζόν στη Mercedes και επέστρεψε στη Lotus (όπως είχε μετονομαστεί η Renault) το 2012, καθώς o Raikkonen ζήτησε να τον έχει στο πλευρό του κατά την επιστροφή του στη Formula 1 εκείνη τη χρονιά, έπειτα από δύο σεζόν απουσίας.

Ο Slade παρέμεινε στη Lotus και μετά τη μεταγραφή του Raikkonen στη Ferrari. H ομάδα του Enstone αγοράστηκε ξανά από τη Renault και ο Slade ήταν μηχανολόγος αγώνα του Nico Hulkenberg (2017-2019) και του Esteban Ocon το 2020, πριν αντικατασταθεί από τον Josh Peckett, με τον οποίο ο Γάλλος οδηγός είχε συνεργαστεί στην πρώτη του σεζόν στη Formula 1, το 2016, στην ομάδα της Manor. Έκτοτε, o Slade είχε αποχωρήσει από την ομάδα του Enstone και δεν εργαζόταν στη Formula 1.

Mark Slade

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!